U svim FIATOVIM fabrikama radnici od danas na poslu, u Kragujevcu tek od 3. septembra

Društvo Grad

U svim fabrikama grupacije Fiat Krajsler automobili danas je, nakon tradicionalnog tronedeljenog koilektivnog godišnjeg odmora, nastavljena proizvodnja vozila, osim u Kragujevcu i Torinu, gde su zaposleni na jednogodišnjem plaćenom odsutvu, zbog priprema fabike ”Mirajfori” za proizvodnju elektromobila koja treba da startuje početkom naredne godine. Proizvodne trake, koje u kragujevačkoj fabrici ne rade još od srdine juna, biće pokrenute tek 3. septembra, piše Danas.

Kolektivni godišnji odmor juče je završren i u kompaniji FCA Srbija, a zaposleni u toj fabrici od danas su na novom plaćenom odsustvu, tokom kojeg primaju po 65 odsto od redovne plate, i koje, prema ranijoj informaciji fabričkog menadžmenta, treba da traje do 3. seprembra.

U septembru će, prema saznanjima lista Danas, biti devet radnih dana, tokom kojih će sa proizvidnih i montažnih traka da siđe oko 4.000 novih gotovih vozila.

Podsetimo da je Vlada Srbije, u junu, odobrila zahtev menadžmenta FCA Srbija da zaposleni u toj kompaniji tokom ove godine, zbog sve slabijeg plasmana modela “500L” na svetskim tržištima, na plaćenim odustvima, pored zakonom dozvoljenih 45, mogu da budu još dodatnih 87 dana.

Od početka godine do sredine jula, u kragujevačkoj fabrici je, prema nešto slobodnijoj proceni, proizvedeno oko 25.000 automobila.

Izvor: Danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.