U TOKU JE POLAGANJE PRIJEMNIH ISPITA NA FAKULTETE KRAGUJEVAČKOG UNIVERZITETA

Društvo Grad

U toku je polaganje prijemnih ispita na fakultetima u sastavu Univerziteta u Kragujevcu. Polaganje prijemnih ispita, prema rasporedu objavljenom na sajtovima fakulteta Univerziteta, obavlja se već od juče 29. i danas, 30. juna, kao i suta 1. i prekosuta 2. jula.

Kandidati su od 24. do 26. juna 2020. godine prijave za upis dostavljali elektronskim putem ili dolaskom u prostorije fakulteta.

Prilikom sakupljanja prijava, kao i prilikom polaganja prijemnih ispita, fakulteti Univerziteta u Kragujevcu poštuju se sve predviđene mere za prevenciju bolesti COVID-19.

Za upis na fakultete Univerziteta u Kragujevcu u prvom upisnom roku prijavilo se 3.257 studenata, dok je za upis odobreno ukupno 3.674 mesta.

U odnosu na broj predviđenih mesta i na broj pristiglih prijava,  najveće interesovanje među budućim brucošima postoji za studije medicine. Za studijske programe na Fakultetu medicinskih nauka predviđeno je ukupno 284 mesta, dok je ovogodišnji broj prijavljenih kandidata 610 njih. Veliko interesovanje postoji za studijski program Psihologija. Za ovaj zajednički program četiri fakulteta (PMF,FPN,FMN,FILUM), prijavilo se 160 kandidata, dok je predviđeno ukupno 30 mesta. Veliko interesovanje među budućim studentima postoji za smer Računarska tehnika i softversko inženjerstvo koji se realizuje na Fakultetu inženjerskih nauka, za koji se prijavilo 154 kandidata, dok je predviđeno 60 mesta. Za smer Informatika koji se realizuje na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu prijavilo se 111 kandidata, dok je predviđeni broj mesta 70.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.