U TOKU REKONSTRUKCIJA KROVA SBB HALE JEZERO

Grad

U toku je rekonstrukcija krova SBB hale “Jezero” za koju su lokalna samouprava i Ministarstvo omladine i sporta opredelili 8,5 miliona dinara. Projekat za rekonstrukciju krova sportske dvorane “Jezero” urađen je još 2012. godine, ali je tek prošle godine, u prvoj fazi urađen centralni deo krova, površine 2.000 kvadrarta. Radove je finansirala lokalna samouprava sa gotovo 3,8 miliona dinara.

U toku je druga faza ove rekonstrukcije, tokom koje će biti urađen deo krova iznad istočne i zapadne tribine, ukupne površine 2.200 kvadrata. Ove radove, čija je vrednost oko 4,7 miliona dinara, finansira Ministarstvo omladine i sporta iz sredstava donacija Evropske unije. Iz SPD “Radnički” poručuju da je planirano da radovi budu okončani najkasnije do kraja ove godine.

  • Od velikog je značaja da krov na jednom ovakvom sportskom objektu, nakon 40 godina bude rekonstruisan. Ovo sve radimo kako bi sportistima omogućili što bolje uslove za treniranje i odigravanje utakmica, ali i zbog publike koja će doći da ih bodri. Sportisti nam zahvalnost pokazuju dobrim rezultatima, a u prilog tome ide i činjenica da su uglavnom prvi u svojim takmičenjima. Sa druge strane, publika se odužuje tako što u sve većem broju posećuje utakmice, istakao je Goran Marković, pomoćnik direktora za infrastrukturu u SPD Radnički.

Nedavno su u SBB hala Jezero, namenjene tuševe u svlačionicama, a za te namene je utrošeno 493 hiljade dinara od sredstava koje obezbeđuje naslovni sponsor hale. U planu je nabavka nove sportske opreme, odnosno koševa, golova, mreža, takođe od novca obezbeđenog kroz sponzorstvo. Urađen je i projekat rekonstrukcije rasvete u SBB hala “Jezero”, ali za to nedostaju finansiijska sredstava, u iznosu od sedam miliona dinara. Uprava Društva očekuje da će ta sredstva uspeti da obezbedi tokom sledeće godine, te da će započeti i ove radove.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.