U UTORAK SASTANAK NOVIH ODBORNIČKIH GRUPA U SKUPŠTINI KRAGUJEVCA, O KOALICIJAMA ODLUČUJE „JEDAN ČOVEK“

Politika

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović zakazao je za sredu (14. jul) konsultacije sa prvim kandidatima sedam izbornih lista – partija, koalicija i pokreta kojima su dodeljeni mandati za novi saziv gradskog parlamenta.

Kako Glas Šumadije saznaje, prva sednica Skupštine grada verovatno će da se održi sredinom avgusta, a o gradonačelniku, kao i budućim koalicijama, odlučiće „jedan čovek“. Lista Srpske napredne stranke, koju je u Kragujevcu predvodio javnosti malo poznat Nikola Dašić, mogla bi u Skupštini grada sama da formira vlast. Odnos sa Socijalističkom partijom Srbije zavisiće od stava centrale, ali i sve druge moguće koalicije.

Izvori Glasa Šumadije kažu da su u drugoj po snazi odborničkoj listi – Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu u toku značajna previranja. Navodno, jedna grupa odbornika, a sagovornici Glasa Šumadije kažu da ih je osmoro, kandiduje se za saradnju sa Srpskom naprednom strankom i moguće je da će formirati samostalnu odborničku grupu. Ova grupa je, kažu upućeni, pod uticajem nekadašnjeg funkcionera Zajedno za Šumadiju, sada bliskog SNS-u, koga je ta partija zadužila zaposlenjem u važnoj državnoj instituciji. Navodno je reč o odbornicima čiji poslovi donekle zavise od gradskog budžeta, a procena je da će samostalno, bez pristupanja nekoj od lista, imati jaču pregovaračku poziciju.

Sagovornik iz Srpske napredne stranke kaže, međutim, da će odluku o svim koalicijama i svim funkcijama, doneti – jedan čovek.

Ko je sve ušao u gradski parlament

Izborna lista Aleksandatir Vučić – Za našu decu sa osvojenih 33.256 glasova ima 46 mandata, a Izborna lista Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu (ZS,SPO i BS) sa12.884 glasa ima 17 mandata.
Izborna lista Slađan Rakić – Alternativa – Kragujevačka inicijativa i Nova snaga – Eko park sa osvojenih 3..327 glasova ima četiri mandata, dok će lista Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma sa 6.748 glasova u novom sazivu gradskog parlamenta imati devet mandata.
Izborna lista Za kraljevinu Srbiju – Kragujevac moj glavni grad – (Pokret obnove Kraljevine Srbije) sa 2.359 glasova ima tri mandata, a lista 300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić sa 3.776 glasova ima pet mandata, dok Kragujevačka priča i tolerancija- Boris Kovačević Šuma, kao izborna lista nacionalnih manjina, sa 1.730 glasova ima tri mandata u Skupštini grada Kragujevca.

Tagovi:

3 komentara

  1. Verkovi klošsri, narod glasao Zzš oni u SNS konačan kraj Zzš, Zeko preuzimaj Zajedno za Kragujevac i pravimo decentralustičku priču gde smo stali 2008-2012, autonomija za Sumadiju od lopova iz Bg kao Toncev u Sps uzima Istocnu srbiju idemo Kragujevac, rasterajmo ološe iz Zzšumadiju

  2. Kragujevčani se pitaju, ko je ovaj čovek na slici?
    Šta je ovo, pa mi smo glasali za Vučića, ko je sad pa ovaj, zna li ga neko?
    I uvek dobijaju isti odgovor!
    NIKO ga NE zna, baš NIKO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.