U vlast u Kragujevcu ne ulazi samo 11 odbornika?

Grad Politika

U pregovorima o formiranju gradske vlasti u Kragujevcu sa Srpskom naprednom strankom u čije ime, saznaje Glas Šumadije, pregovara kandidat za gradonačelnik Nikola Dašić, nisu učestvovale samo odborničke grupe Zajedno za Šumadiju i Srpskog pokreta obnove.

Reč je o sedmoro odbornika koji su ostali uz Veroljuba Stevanovića (prof.dr Olivera Nikolić, dr Aleksandar Živanović Saša, dr Miroslav Stojanović Džiga, dr Slađana Bošković, Siniša Ranković, Ivica Samailović i Vladan Ćatić) i troje koji će činiti odborničku grupu SPO-a – Milan Urošević, Senka Stevanović i Milica Pecelj.

Ostali će novinaru Glasa Šumadije ovog popodneva reći da je u toku drugi krug razgovora, da će se nastaviti i za vikend i da, za sada, još ništa nije izvesno. Navodno će, od 20 mesta koja se mogu „podeliti“ prilikom formiranja vlasti, dva dobiti Socijalistička partija Srbije. I gotovo je izvesno da će jedno biti mesto zamenika gradonačelnika.

Moguće je i da lista „300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje“ dobije mesto savetnika za poljoprivredu, što bi bila nova i neplaćena funkcija, ali i mogućnost da se bavi obrazovanjem. Navodno je kandidat za gradonačelnika Nikola Dašić obećao završetak obilaznice, ali i rešenja koja se odnose na poboljšanje statusa predškolskih ustanova…

Iz izvor sa liste KG priča i tolerancija, koju je na izborima predvodio Boris Kovačević, kaže da su „insistirali na principima“. Misle i da mogu da utiču na poboljšanje poslovnog ambijenta u gradu.

Mesto u gradskoj vlasti dobiće neko i sa liste koju je predvodio Slađan Rakić, ali i Pokret obnove kraljevine Srbije koji je, prema saznanjima Glasa Šumadije, poslednjih dana napustio značajan broj članova.

Inače, sem odbornika sa liste „300 Kragujevčana i Pokret volim selo svoje“ već jednom su bili u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Podsetimo, Srpska napredna stranka je na izborima za lokalni parlament osvojila 46 od 87 odborničkih mandata, a za listu Aleksandar Vučić – Za našu decu glasalo 33.256 Kragujevčana.
Izborna lista Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu (ZS,SPO i BS) sa 12.884 glasa u Skupštinu Kragujevca ušla je sa 17 mandata, ali je šestoro odbornika sa ove liste već odlučilo da bude deo nove gradske vlasti i napustilo je Zajedno za Šumadiju.
Izborna lista Slađan Rakić – Alternativa – Kragujevačka inicijativa i Nova snaga – Eko park sa osvojenih 3..327 glasova ima četiri mandata, dok će lista Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma sa 6.748 glasova u novom sazivu gradskog parlamenta imati devet mandata.
Izborna lista Za kraljevinu Srbiju – Kragujevac moj glavni grad – (Pokret obnove Kraljevine Srbije) sa 2.359 glasova ima tri mandata, a lista 300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksićsa 3.776 glasova ima pet mandata, dok Kragujevačka priča i tolerancija- Boris Kovačević Šuma, kao izborna lista nacionalnih manjina, sa 1.730 glasova ima tri mandata u Skupštini grada Kragujevca.
Tagovi:

3 komentara

  1. Malo mrvica vlasti za sve. Tuga i jad. Pa šta je vama iz SNS? Zar baš morate toliko da ponižavate ovu šaku jada minornih stranaka (SPS i Jedinstvena Srbija) i zalutalih grupa građana (Zekinih 300 Spartanaca, Slađanovu Alternativu i ostale koje ste vi iz SNS formirali pred izbore) koje su prešla cenzus? Oni hoće samo malo da okuse vlast (ili da glume vlast kao SPS), makar bili „glavni“ samo u nekoj od mesnih zajednica. Učinite im to. Sevap je!

  2. Takozvani POKS je formirao Mirko zarad učešća u vlasti. Kao nagradu dobio je mesto državnog sekretara jer kao član SPO – a nije prošao kao poslanik. Nezadovoljan tom činjenicom udružio se sa novosadskim karijeristom Jelićem i izdao svoju stranku. Sada uhlebljenje traži u gradskoj Skupštini. Izgleda da advokatura nije toliko unosna kao politika.

    1. SPO to jos postoji ? Koliko ja znam spo tacnije ostatak od odstatka spo a to moze stati u jednom autu je godinama u koliciji sa sns ali glume po neki opoziciju da bi se dalje culi i dobili nesto od sns …spo vise ne postoji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.