UDRUŽENA OPOZICIJA OPOZICIJA APELUJE NA EVROPSKU KOMISIJU DA UKLJUČI SRBIJU U ZAJEDNIČKU NABAVKU VAKCINA

Politika

Članice Udružene opozicije Srbije apeluju na Evropsku komisiju da Srbiju i druge zemlje Zapadnog Balkana uključi u zajedničku nabavku vakcina protiv Covida 19 koju EU pregovara sa pet renomiranih farmaceutskih kompanija i tako dokaže da joj je zdravlje svih u Evropi podjednako važno. Na Zapadnom Balkanu danas živi 20 miliona ljudi i oni zaslužuju da im se pomogne na isti način kao i drugim građanima Evrope. 

Za Srbiju je ovo od posebnog značaja jer je predsednik Aleksandar Vučić izjavio da se pregovara o nabavci pet miliona vakcina koja je navodno testirana na određenoj populaciji.

U medijima se spekuliše da je reč o vakcima koje se proizvode u Kini. Ne možemo da govorimo o kvalitetu te vakcine ali smatramo da građani Srbije, kao i celog Zapadnog Balkana, treba da budu zaštićeni istim vakcinama kao i svi ostali građani  Evrope. Na ovaj način EU bi pokazala da evropska solidarnost nije rezervisana samo za one koji živi u zemljama EU, već je vrednost koja ne poznaje granice, stoji u današnjem zajedničkom saopštenju koje su potpisali:

Stranka slobode i pravde
Demokratska stranka
Narodna stranka
Pokret za preokret
Građanska platforma
Pokret slobodna Srbija
Državotvorni pokret Srbije
Udruženi sindikati Srbije Sloga

Tagovi:

1 komentar

  1. Pa zar nije Vučić najavio da ćemo mi prvi u Evropi dobiti vakcinu!? Čovek je već sve završio i verovatno su već milioni vakcina na putu za Srbiju. Tako sam bar ja razumeo i ne znam šta hoće ovi iz opozicije. Nije samo objašnjeno da li ćemo te Vučićeve vakcine primiti pre premlaćivanja motkama ili posle.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.