Ugovor vredan 235 miliona dolara za „Zastavu oružje“

Ekonomija Grad

„Zastava oružje” sklopila je dugoročni aranžman o izvozu sportskog i lovačkog oružja u Ameriku, u vrednosti od 235 miliona dolara. To bi značilo da će fabrika sigurno imati posla u narednih šest godina.

  • Ovo je do sada ubedljivo najveći ugovor koji smo sklopili s kragujevačkom fabrikom. Zadovoljstvo je, nadam se, obostrano, jer smo korigovali cene u korist „Zastava oružja”. Nije nam cilj samo da zaradimo već i da promovišemo srpsko oružje u SAD. Želja nam je da američke kupce upoznamo i sa našom istorijom, a nadam se da će koristi imati i kragujevački radnici, koji prave izuzetno kvalitetno oružje, izjavio je Ranko Ristić, vlasnik firme „Zastava arms USA” iz Čikaga, ekskluzivnog zastupnika „Zastava oružja” u SAD.

„Zastava arms USA” ima dvadesetak zaposlenih, ali je za firmu indirektno vezano više stotina američkih radnika koji prodaju „Zastavino” oružje na teritoriji SAD.

Ova firma, nastala 2018. godine, sa Kragujevčanima posluje od samog početka. Prvi ugovor iznosio je, spram poslednje cifre, skromnih 527.000 dolara. Narednih godina ugovori su išli i do 70 miliona, da bi sve kulminiralo poslednjim ugovorom.

Zahvaljujuči firmi iz Čikaga, „Zastavino” oružje se na najvećem svetskom sajmu oružja u Las Vegasu, „Šat šou” prvi put pojavilo januara 2019. Osim kvaliteta, kako kaže Ristić, američke kupce su privukla i „čudna slova” na ambalaži.

  • U SAD možemo da prodamo sve što se napravi u Kragujevcu, zato pozivam fabriku da modernizuje proizvodnju i poveća kapacitete, naglasio je Ranko Ristić za Politiku.  

izvor: Politika

Tagovi:

1 komentar

  1. Treba odati priznanje ljudima iz Z.A.USA zbog ogromnog uspeha u prodaji i brendiranju proizvoda. Ruku na srce, da su pred izbore u Americi imali i milion pušaka, sve bi prodali. Videćemo kako će dalje da se odvija ovaj posao jer direkno smeta interesnim grupama koje kupuju stare zalihe vojske i policije pa to izvoze

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.