UKC najavljuje tužbu protiv dr Đorđevića – informacije neistinite i zlonamerne

Grad

Povodom tvrdnji hirurga, dr Vladimira Đorđevića, da je u Univerzitetski klinički centar stigla „gomila tužbi“, od strane rođaka ljudi koji su preminuli od korone, a na lečenje su primljeni kao ne-kovid pacijenti, oglasio se i UKC Kragujevac.

Saopštenje koje je potpisao v.d. direktora UKC Kragujevac, Predrag Sazdanović, a koje je objavljeno na internet stranici UKC-a, prenosimo u celosti:

S obzirom na navode u pojedinim medijima da je UKC Kragujevac primio veliki broj tužbi povodom lečenja pacijenata obolelih od zarazne bolesti COVID-19, najoštrije demantujemo takve navode kao neistinite i zlonamerne.

Naglašavamo da je UKC Kragujevac, ima najbolje rezultate lečenja pacijenata među ostalim zdravstvenim ustanovama u COVID sistemu bez obzira na način zaražavanja.

Protiv autora ovih dezinformacija, koje predstavljaju iznošenje neistinitih podataka i uznemiravanja javnosti, preduzeće se sve Zakonom predviđene mere.

v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, Predrag Sazdanović

Podsetimo, dr Viladimir Đorđević, koji je inače zaposlen u Univerzitetskom kliničkomcentru, pre par dana je objavio na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter, tvrdnju da je UKC Kragujevac zatrpan tužbama porodica preminulih.

Mediji su tek danas o ovome izveštavali, a v.d. UKC Kragujevac, Predrag Sazdanović, nije odovarao medijima na pozive, kako bi demantovao ili potvrdio ovu vest.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.