ULIČNA AKCIJA – SRBIJA DO INFORMACIJA

Društvo Grad

U okviru kampanje „Srbija do informacija“ , ulična akcija „Ako želiš informacije od javnog značaja, zašto ne pišeš Deda Mrazu?”  organizuje se u petak, 5.oktobra, na Platou kod Krsta, od 12 do 14 časova  u Kragujevcu.

Pravo javnosti da zna je veoma važno pravo koje kroz Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja omogućava svim građanima da imaju uvid u rad javnih institucija koje se finansiraju njihovim novcem. Ovaj Zakon omogućio je da saznamo mnoge činjenice od javnog interesa koje bi ostale sakrivene od očiju javnosti.

Sa ciljem informisanja građana o ovom važnom pravu u okviru kampanje “Srbija do informacija”,  imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo na uličnu akciju pod nazivom “Ako želiš informacije od javnog značaja, zašto ne pišeš Deda Mrazu?” koja će se održati u  petak, 5.oktobra, na Platou kod Krsta, od 12 do 14 časova  u Kragujevcu.
Na akcijama će građani moći da preko Deda Mraza pošalju pismo u kojem će tražiti određene informacije od javnog značaja.

Ulične akcije organizovane su u više gradova u Srbiji – Prijepolje, Užice, Valjevo, Smederevo i Sombor.  Kampanja se nastavlja u cilju informisanja građana o značaju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, zato su do  kraja ove nedelje pored Kragujevca, akcije  održane i u Čačku i u Nišu.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *