UMESTO PUTOPISA IZ TURSKE

Društvo Komentar

Uplatite aranžman u našoj agenciji i imaćete letovanje za pamćenje.Upoznaćete nove ljude u turističkoj inspekciji, kupaćete se u znoju, pocrnećete od muke.
Bojan LJubenović u “Večernjim novostima“, rubrika TRN od 8.8.2018. godine

Pisac ovih redova je u školi učio “Pisma iz Italije“ LJubomira Nenadovića, čuo je i za “Pisma iz Norveške“ Isidore Sekulić, a o njegovom rodnom Banatu pisao je slavni turski putopisac Evlija Čelebija. Ali niko od njih troje nije putovao posredstvom turističke jedne naše turističke agencije. Autor ovog članka, umesto putopisa, morao je da piše reklamaciju. Kad je agencija iz Beograda, koja je u vlasništvu turske agencije, odbacila reklamaciju, autoru je samo preostalo da napiše prijavu turističkoj inspekciji.

Ja sam sa ženom i dvoje dece (starih 5 i 2 godine) uplatio za hotel “Millennium Resort“ Kemer, koji nam je predstavljen kao hotel sa pet zvezdica, što je potpuno netačno. Na ulazu u hotel nije bilo nijedne zvezdice, tako da smo mogli samo da nagađamo da li je tu skoro prošla inspekcija i ukinula im visoku kategoriju. Turci važe za gostoljubiv narod, ali kod nas u sobi nije bilo peškira koje su doneli kasnije. Takođe nije bilo tople vode. Tek posle 4 (četiri) obraćanja recepciji, posle šest sati kasno uveče je došla voda, koja je bila između mlake i tople.
U dopisu u kojem su odbacili našu reklamaciju, ljudi iz beogradske agencije su tretirali vreme, ne kao realnu, već kao metafizičku kategoriju. Napisali su da je problem sa vodom rešen u “primerenom, odn. vrlo kratkom roku“. Kad imate dvogodišnje dete, taj kratak rok od šest sati izgleda mnogo duži. Navedena agencija ima i specifično shvatanje prostora. Udaljenost plaže od hotela, od 150 metara, kako stoji u prezentaciji, pretvara se na terenu u najmanje 700 metara, a hotel koji je u centru Kemera, kako je navedeno u prezentaciji, je na terenu bliži izlazu iz grada nego centru.
Mi smo u Kemeru bili upućeni na predstavnika agencije. On je ponudio da pređemo u hotel “Daima Biz“ u selu Kiriš, 7 km udaljenom od Kemera. S obzirom na to u kakvom je stanju hotel “Millennium Resort“, morali smo da prihvatimo tu ponudu i doplatimo 250 evra. Hotel “Daima Biz“ zaista ima pet zvezdica, koje stoje na ulazu u hotel. U njemu su i hrana i higijena bili na navedenom nivou, a i plaža je bliža hotelu.
Među putnicima pomenute agencije, bilo je i vrlo zadovoljnih i vrlo nezadovoljnih, kao da je sve stvar sreće. Međutim, turističke agencije nisu registrovane za priređivanje igara na sreću, a vaučer za turističko putovanje nije listić za loto. A putopis neka piše neko ko je bolje prošao.

Piše: Radoje Nikolić

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.