Urošević na Nacionalnom molitvenom doručku u Moskvi

Politika

Narodni poslanik i član Predsedništva SPO Milan Urošević boravio je od 25. do 27. novembra u Moskvi gde je prisustvovao Nacionalnom molitvenom doručku, na kome su se pored ruskih političara i uticajnih lјudi iz sveta biznisa našli i učesnici iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Tom prilikom, u susretima i razgovorima sa učesnicima iz Evrope i SAD, kao i sa ruskim domaćinima zaklјučeno je da su evroatlantske integracije put kojim Srbija treba da ide i da će se u što skorijem vremenu realizovati projekti koji su od velike važnosti za Republiku Srbiju. Ekološki, energetski i infrastrukturni projekti su samo deo budućih razvojnih aktivnosti koji će biti realizovani u Srbiji.

S tim u vezi narodni poslanik Urošević pozvao je svoje sagovornike da što je pre moguće posete Srbiju i doprinesu dalјem nastavku saradnje.

„Veoma je važna međunarodna saradnja, pogotovo u uslovima pandemije, pri čemu moramo pronaći zajednički interes da radimo na unapređenju naših veza u duhu hrišćanskih vrednosti“ – istakao je Urošević i dodao da je za njega kao poslanika Narodne skupštine Srbije posebno zadovolјstvo da u Moskvi bude u trenutku kada je objavlјena vest o sporazumu o ceni gasa koji su postigli predsednici Vučić i Putin

Molitveni doručak u Moskvi održava se tradicionalno već nekoliko godina unazad po uzoru na slične događaje koji se organizuju širom sveta, od kojih je svakako najpoznatiji američki Nacionalni molitveni doručak, koji se još od pedesetih godina prošlog veka, svake godine održava u Vašingtonu. Pored događaja u Vašingtonu treba izdvojiti i Evropski molitveni događaj koji se od 1998. godine održava u Evropskom parlamentu u Briselu.

Cilј ovih događaja je jačanje međunarodne saradnje kroz izgradnju ličnih kontakata među liderima, njihovo povezivanje i izgradnja odnosa koji prevazilaze političke, stranačke, religijske i sve druge razlike.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.