UZUZ: Falsifikovani potpisi na izbornim listama

Društvo

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti poseduje podatke dva lica za koje postoji osnovana sumnja da su njihovi podaci falsifikovani prilikom overe potpisa za određene izborne liste.

“Ne možemo izaći sa njihovim imenima, jer bi smo ugrozili identitet lica koje nam je dostavilo podatke.

Pre samih izbora i nakon izbora insistirali smo da se uvede softver u koji će biti uneti podaci svih potpisnika izbornih lista, a zatim se svim građanima omogući provera preko JMBG da li se nalaze kao potpisnici određene izborne liste. Ovim rešenjem se prilično lako može utvrditi „Istina o potpisima“.

Politički analitičar Boban Stojanović izašao je juče u javnosti sa podacima koji ponovo ukazuju na sumnje u izborni proces. Ove sumnje moraju biti ispitane. Nemoguće je imati normalano demokratsko društvo sa sumnjom da skoro sve izborne liste jesu kontrolisane iz jednog političkog centra moći.”- saopštili su iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Napominju da tužilaštvo još uvek nije reagovalo na krivičnu prijavu koju je UZUZ dostavilo tužilaštvu, a koje sadrži podatke o kolektivnom glasanju i povredi tajnosti građana. Nereagovanjem na krivična dela kojima se povređuje sloboda izbora, tužilaštvo postaje saučesnik u ubistvu demokratije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.