VEROLJUB STEVANOVIĆ: PRISTOJAN ŽIVOT SVIM GRAĐANIMA SRBIJE, NE SAMO BEOGRAĐANIMA I NOVOSAĐANIMA

Izbori/Bojkot Politika

Kandidat za poslanika koalicije „Zdrava Srbija – Bolja Srbija“ Veroljub Stevanović izjavio je da je poražavajuća činjenica da u bruto dodatoj vrednosti (BDV) u Srbiji prednjače Beograd sa 39 odsto i Južnobački okrug, kojem pripada Novi Sad sa 11 odsto, a da svi ostali okruzi u državi pojedinačno ne prelaze ni četiri odsto.

On je istakao da je neophodno što pre sprovesti strategiju državotvornog razvoja, alokaciju nacionalnih institucija i decentralizaciju vlasti, kako bi se obezbedio pristojan život svim građanima Srbije, a ne samo onima koji žive u velikim ekonomskim centrima, poput Beograda i Novog Sada.

  • Mnogo toga u Srbiji treba promeniti, a da bismo to uradili moramo je decentralizovati jer jedino tako ćemo omogućiti ravnomeran razvoj svih regiona u Srbiji, kazao je Stevanović.

On je dodao i da je nedopustivo da je beogradska oblast više od 30 puta ekonomski snažnija od Topličkog ili Zaječarskog okruga koji su sa učešćem u BDV-u od 0,7 i jedan odsto najsiromašniji delovi Srbije.

  • Nije logično da prosečna plata u Beogradu bude veća od plate u unutrašnjosti Srbije petnaestak hiljada dinara i više, to moramo promeniti zarad svih nas, zaključio je Stevanović.
Piše: Beta
Tagovi:

2 komentara

  1. Cile ,neubedljivo veruj mi!Sve su price ispricane prohujalo sa vihorom,dolazi drugo vreme,crni oblak nad Srbijom,a ti si na ovoj strain sasvim pogresnoj,budi zadovoljan ako prodjes sa lustracijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.