VLADA ŠVAJCARSKE DODELILA SERTIFIKAT GRADU KRAGUJEVCU O PODRŠCI INOVATIVNIM PROJEKTIMA

Društvo Grad

Sertifikati o finansijskoj podršci Vlade Švajcarske, preko programa Swiss PRO, za sprovođenje socijalno inovativnih projekata organizacija civilnog društva i pružanju tehničke podrške lokalnim samoupravama, svečano su uručeni predstavnicima javnog i civilnog sektora u Nišu.

U ime grada Kragujevca, sertifikat je primio prof. dr Nedeljko Manojlović, član gradskog veća za obrazovanje, koji se u ime grada zahvalio predstavnicima Vlade Švajcarske na ukazanom poverenju u sprovođenju projekta pod sloganom “Nove ideje po meri zajednice“.

  • Mi smo kao grad aplicirali za ovaj projekat u julu ove godine. Od 99 gradova u Srbiji koji su imali pravo da se prijave na ovaj konkurs, tehničku i finansijsku podršku dobiće 16 gradova, među kojima je i Kragujevac. Projekat će se sprovoditi u dve faze. Prva faza će se odvijati kroz tehničku podršku za razvijanje ili unapređenje propisa i procedura u vezi sa dodelom sredstava organizacijama civilnog društva za projekte od javnog interesa i ona će se sprovoditi u 2018. i 2019. godini. Druga faza obuhvata sprovođenje projekata u partnerstvu sa organizacijama civilnog sruštva. Vrednost granta koji smo dobili je 14.000 evra, istakao je prof. dr Nedeljko Manojlović.

Podrška socijalnoj inkluziji na lokalu je jedan od tri stuba programa Swiss PRO, pored dobrog upravljanja i rodne ravnopravnosti. Očekujemo dobre rezultate projekata koji će direktno unaprediti živote 2.600 ljudi kroz treninge, obrazovanje i usluge socijalne zaštite“, rekao je tom prilikom Grem Tindal, menadžer programa Swiss PRO.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *