VLADA ZABRANILA ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U UNUTRAŠNJOSTI DA DAJU INFORMACIJE O OBOLELIMA OD KORONA VIRUSA

Doba korone Društvo

Vlada Srbije donela je odluku po kojoj se lokalnim Kriznim štabovima za praćenje širenja koronavirusa zabranjuje da obaveštavaju javnost o broju obolelih i smeštenih u bolnice.

Za sve informacije u vezi sa epidemiološkom situacijom ubuduće će biti zadužen Krizni štab Republike Srbije, na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić.

To praktično znači da će građani Šumadije ostati uskraćeni za svaku informaciju o širenju korona virusa, a za novinare lokalnih medija da će podatke morati da traže u Beogradu. Kragujevčani, ali i građani drugih šumadijskih opština do sada pravovremenu i potpunu informaciju dobijali iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje, što više neće biti moguće.

  • Ovo je još jedna u nizu nezakonitih odluka Vlade Srbije, kaže predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić .
  • Uspostavljaju cenzuru kako bi kontrolisali odnosno ograničili da informacije od javnog interesa stignu do građana. Pored zdravlja, u Srbiji je ugrožena i elementarna demokratija, kaže Gajić i upozorava na poslednju tačku Zaključka u kojoj se „nalazi i pretnja neposlušnima krivičnim progonom“.
  • To je skandal, zaključuje Gajić.Tagovi:

3 komentara

  1. Gde si sada Milanka sendvičarka? Zar ne vidiš da je u Bangladešu sto puta veća demokratija!? Inače, ne sumnjam u visprene novinare koji će preko svojih kanala nezvanično obaveštavati čitaoce o stanju i broju zaraženih i hospitalizovanih u Kragujevcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.