Vladimir Gajić: Beograd na vodi mogao bi da bude uklonjen kao bespravna gradnja

Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da bi svi objekti izgrađeni u Beogradu na vodi „mogli da budu uklonjeni kao bespravna gradnja“ ako bi Ustavni sud Srbije proglasio za neustavan leks specijalist o Beogradu na vodi.

  • Opozicija bi trebalo da obeća da će prvo pokrenuti proceduru pred Ustavnim sudom Srbije. Ako bi ta procedura uspela, onda bi pravna posledica bila da leks specijalis (o Beogradu na vodi) postane neustavan i da ugovor između Republike Srbije i investitora iz UAE postane ništav, a ako bi se to dogodilo, onda bi svi izgrađeni objekti postali bespravna granja, a bespravna gradnja više ne može da se legalizuje, ona bi morala da bude uklonjena, rekao je Gajić za Newsmax Adria.

Gajić je rekao da su u vezi sa Beogradm na vodi spornta tri pravna akta – međurdržavni ugovor između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije, leks specijalis (posebni zakon) i ugovor između Republike Srbije i arapskog investitora.

  • Taj ugovor obezbeđuje svim budućim privatnim investicijama koje dolaze iz Emirata da se na njih neće primenjivati zakoni koji važe u Srbiji, rekao je Gajić.
Tagovi:

1 komentar

  1. Ti bi da ukloniš Vučićevu zadužbinu? E neće moći druže! Čovek sebi gradi spomenik za života a ti bi da ga rušiš. Mi, već prilično sluđeni i napredno orjentisani, građani Srbije ćemo svojim telima da stanemo pred opozicione bagere i da se sa pesmom na usnama stavimo u odbranu velelepnih stanova i apartmana naših tajkunskih, naprednjačkih, heroja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.