VLADIMIR GAJIĆ: NA ČEMU TUŽILAŠTVO ZASNIVA OPTUŽBE PROTIV UZBUNJIVAČA IZ KRUŠIKA?

Društvo

Advokat Vladimir Gajić, pravni zastupnik uzbunjivača iz fabrike Krušik u Valjevu pitao je na čemu Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal zasniva navode da je A.O. neovlašćeno pribavljao tajne podatke o poslovanju ovog namenskog preduzeća, s obzirom na to da su forenzičari tek danas počeli ispitivanje opreme koja je oduzeta od njegovog klijenta.

Gajić je u izjavi agenciji Beta objasnio da su na zahtev tužioca sudski veštaci danas započeli analizu računara, lap topa i telefona koji su oduzeti od A.O. prilikom hapšenja, i da im je za analizu potrebno izmedju 10 i 15 dana, tako da nije jasno na čemu tužilaštvo bazira svoje tvrdnje.

Za advokata ovaj slučaj je sličan slučaju napada na Aleksandra Vučića u Potočarima, posle čega je započet proces protiv dvojice policajaca koji su tada otkrili zloupotrebe u vrhu MUP-a, a ne protiv odgovornih u MUP-u.

  • Ovo je već drugi put da se onima koji otkriju afere ne pruža status uzbunjivača, već ministar unutrašnjih poslova hapsi one koji ga dovode u nepriliku, rekao je Gajić.

On je dodao da je interesantno da je tužilaštvo izdalo saopštenje slično onome koje je izdala Srpska napredna stranka.

  • Sve što tužilaštvo stavlja na teret A. O. nije krivično delo i demantujem da je on sve priznao, kako su objavili neki mediji, jer ne može da se prizna nešto što nije krivično delo, istakao je Gajić.
Piše: Beta

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.