VLADIMIR GAJIĆ: NARODNA STRANKA DRŽI REČ, NEĆEMO PROMENITI ODLUKU O BOJKOTU

Izbori/Bojkot Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić je danas da su uslovi za predstojeće izbore u Srbiji katastrofalni i da će stranke koje izaći na izbore legitimizovati pobedu Vučića i SNS.

  • Narodna stranka se odlučila još 20. avgusta 2019. godine o bojkotu izbora. Mi smo bili prvi, u roku od dve do tri nedelje i drugi su odlučili da ne izađu na izbore. Mi smo se na tu atmosferu bojkota navikli i ponosni smo na to što smo održali reč. Ništa se nije proimenilo, Uslovi su daleko gori nego što su bili pre tri meseca. Ovo što mogu da vidim kod stranaka koje izlaze na izbore je da nema nikakve izborne euforije, to je sve razumljivo, jer je sve jasno, rekao je Gajić televiziji N1.

Gajić je dodao da se zna se ko će da pobedi na izborima, a još se samo ne zna sa kojom razlikom će SNS pobediti, ko će uspeti da skupi potpise i ko će preći izborni cenzus.

  • Stvar je vrlo prosta kada imate obezbeđenu infrastrukturu koja će da vam pomogne oko kontrole izbora. Postoji 8.500 biračkih mesta i ako imate 8.500 kontrolora, vi imate potpise za jedan dan, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da će „pristanak da izađete na ovakvim izborima, dovesti do legitimizacije pobede SNS-a na ovakvim izborima“.

  • Uslovi su katastrofalni, i pored toga izlazite da legitimno na tim izborima izgubite i više nemate pravo da na tim izborima pominjete da ste izgubili u uslovima, koji su sve bili, ali nisu bili fer, rekao je Gajić, i dodao da „u RIK-u, iako je zakonom zabranjeno da jedna stranka ima većinu, SNS ima non-stop većinu“.
  • Osam godina Vučić non-stop uništava opoziciju. Svaki pokušaj da napravite organizaciju koja koliko-toliko može da se bori u ovoj političkoj areni je ugušen. I on se tome posvetio, naglasio je Gajić.

Gajić je naveo da i malim strankama koje izlaze na izbore odgovara da bojkot uspe, jer bi „ako izađe 40, 45 odsto birača na izbore, onda i oni mogli da pređu cenzus sa 100.000 ili 120.000 glasova“.

  • Mi nismo normalno društvo, imali smo dve institucije, Fridom haus i grupu poslanika u Evropskom parlamentu koji su doveli u pitanje Srbiju kao demokratsko društvo. A mi koji živimo ovde, to znamo. Linija između mafije i države više ne postoji, poručio je Gajić.
  • Nećemo priznati rezultate tih izbora i nećemo dati tim izborima legitimitet, rekao je je Gajić, i dodao da je opozicija trpela „žestok pritisak da izađe na izbore“.
Izvor: N1

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.