Vladimir Gajić: Neće biti predizobra u opoziciji

Izbori/Bojkot Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da se ta stranka protivi predizborima u opoziciji i da taj stav sigurno neće promeniti, a da pitanje unutrašnjih izbora „uopšte ne postoji u relevantnoj opoziciji“.

  • Predizbori se neće dogoditi. Sa održavanjem predizbora se ne slažu Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Dveri, a to su relevantne političke organizacije koje o tome mogu da se izjasne, rekao je Gajić televiziji Nova S.

Gajić je istakao da je određivanje kandidata na izborima „autonomna stvar stranaka“, a da građani mogu da glasaju za te kandidate i stranke i da im se priključe.

  • Ako su stranke loše procenile kandidate, građani će odgovoriti i dati svoje mišljenje o tome na izborima, rekao je Gajić.

Gajić je, povodom predloga bivšeg gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića za održavanje predizbora u opoziciji, rekao da „Zelenović ima ambicije da izlazi na svake izbore, bez obzira na uslove“.  

  • Zelenović je pre prethodnih izbora narušio jedinstvo opozicije, izašao je na izbore i bio je počišćen na izborima u Šapcu, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da Narodna stranka neće da sarađuje sa strankama koje su izašle na izbore u junu 2020. godine.

„Zelenović i PSG su za nas završena priča. Narodna stranka o izbornim uslovima razgovara samo u bloku sa SSP, DS, Dverima i još nekim manjim političkim organizacijama koje su bojkotovale prethodne izbore“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da opozicija na godinu dana pred izbore ne bi trebalo da se međusobno gloži oko izbora kandidata.

„U situaciji u kojoj imamo daleko veće i značajnije probleme i pokušavamo da nađemo zajednički imenitelj u pregovorima o izbornim uslovima i eventualnog izlaska opozicije na izbore, koji je potpuno upitan, razgovara se o kandidatima, a nismo rešili osnovno pitanje – da li ćemo izaći na izbore“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da bi oni koji učestvuju na izborima trebalo da imaju 17.000 kontrolora i ozbiljnu infrastrukturu kako bi sačuvali glasove.

„Narodna stranka ima više od 110 odbora u Srbiji i ima oko 13.000 članova i može da za 48 sati skupi 20.000 potpisa. Nadamo se da će i druge opozicione stranke mnogo da urade na tom planu. To se očekuje od opozicije“, rekao je Gajić.

„Nama je potrebna podrška, ali nam nisu potrebni saveti koji će nas dovesti u situaciju da vodimo nepotrebne unutrašnje rasprave. Nisu nam potrebni saveti da zaključimo ono što i sami znamo, a način na koji se bira idealan kandidat je veoma precizan“, zaključio je Gajić.      

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.