VLADIMIR GAJIĆ: PO PROMENI VLASTI POKRENUTI POSTUPAK ZA ZABRANU RADA SNS, SRS I SPS

Politika Video

Advokat i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je na protestu „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“ u Beogradu da treba obećati građanima da će odmah po promeni vlasti biti pokrenut postupak pred Ustavnim sudom o zabrani rada Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije zbog svega što su učinili poslednjih 30 godina.

  • To će imati za pravnu posledicu da se zabrani pristup javnoj vlasti na osnovu lustracije svim liderima ovih stranaka doživotno, rekao je Gajić okupljenima kod Terazijske česme u Beogradu na 23. protestu protiv aktuelne vlasti.

On je rekao da su ljudi u Srbiji skoro 30 godina taoci tri čoveka koji su državu gurnuli u ratove, sankcije, materijalno je opljačkali i duhovno uništili i naveo da su to nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević, lider radikala Vojislav Šešelj i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gajić je kazao da je potrebno odmah po promeni vlasti kreirati pravne mehanizme koji će omogućiti da se država konačno i zauvek otrgne iz zagrljaja mafije, a da je za sprovodjenje tog zadatka neophodno doneti odgovarajuće propise i ustanoviti instituciju nezavisnog tužioca koji će delovati dok se „država mafijaška potpuno ne uništi“.

  • Da bi se to sprovelo verovatno će nam biti potrebna i nova ‘Sablja’, rekao je Gajić.

On je kazao da je potrebno konačno prekinuti kontinuitet službe državne bezbednosti koja deluje u neprekinutom vremenskom periodu „preko OZNE, UDBE, a danas BIA“ menjajući samo naziv, a radeći kao politička policija.

  • Ta je služba, a to je dokazano u pravosnažnm sudskim postupcima srpskih sudova, likvidirala jednog predsednika Srbije Ivana Stambolića, jednog nezavisnog i slobodnog novinara Slavka Ćuruviju i jednog premijera Srbije Zorana Djindjića i dva puta neuspešno pokušala da ubije tadašnjeg opozicionog vodju Vuka Draškovića. Ukoliko se ta služba ne reformiše iz temelja, nema nikakve šanse da se u Srbiji sprovedu bilo kakve promene, bilo kada i da dodje do bilo kakve promene sistema, rekao je Gajić.

On je kazao da se sve što je rekao odnosi i na vojnu bezbednosnu službu koja je „mračan tunel već 70 godina i o kojoj niko ništa ne zna“.

  • Moramo da stvorimo nove bezbednosne službe koje će da se bave svojim poslom – obaveštajnim radom i bezbednošću svih gradjana Srbije, rekao je Gajić.

On je kazao i da novoj vlasti mora nacionalni prioritet broj jedan da budu prosveta i kultura.

  • Ako mislimo da opstanemo i pariramo ovoj civilizaciji na prosveti i kulturi država ne sme da se štedi, jer bez znanja smo nacija koja ne predstavlja ništa, rekao je Gajić.

On je istakao da su potrebni odlučni i hrabri karakteri koji će da obave taj posao bez kompromisa. Gajić je za predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekao da je on i REM i premijer Srbije, i predsednik Ustavnog suda Srbije i šef policije, da komanduje vojskom, da je direktor Urbanističkog zavoda Beograda, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, gradonačelnik Beograda i svih ostalih gradova izuzev Šapca i opštine Stari grad, da je predsednik Zvezde i Partizana, selektor reprezentacije u svim sportovima, da je urednik rijalitija u Srbiji i da što on ne stigne „tu su brat, ćale, kumovi, Mali i Bata“.

On je kazao da nema pregovora i „trulih kompromisa sa neprijateljima slobode i pravde“. Dodao je da je opozicija svesna da gradjani u njih nemaju dovoljno poverenja i da je zato potrebno demokratsko nacionalno veće u koje će da udju profesori, akademici, studenti kako bi se „ojačali kvalitetom“ i izašli zajedno sa jednim velikim programom promena sistema.

Piše: Beta

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.