Vladimir Gajić: Poligrafom u MUP-u rukovodi rođeni brat šefa Vučićevog kabineta

Društvo Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazivanjem fotografija osakaćenih tela za koja je osumnjičena kriminalna grupa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, prekršio Ustav Srbije, jer „ne postoji nijedna stvar koju je juče kao predsednik saopštio, a da je u domenu njegovih nadležnosti“.

  • Prekršio je i pretpostavku nevinosti svih osumnjičenih u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Jedina osoba koja je po zakonu ovlašćena da eventualno saopštava javnosti saznanja ili dokaze koja u postoje u ovom trenutku je tužilac koji vodi predmet i tužilaštvo. Nijedna druga osoba, nijedan drugi funkcioner nije ovlašćen po zakonu da bilo kakva obaveštenja daje javnosti, rekao je Gajić za Newsmax Adria.

Povodom navoda iznetih na jučerašnoj konferenciji  za novinare da su „ispitani o prisluškivanju Vučića pali na poligrafu“, Gajić je rekao da se vlast  ponaša kao da je poligraf „neko jevanđelje na osnovu kojeg se utvrđuje šta je istina a šta nije“.

  • Rukovodilac poligrafa u MUP-u je rođeni brat šefa kabineta Aleksandra Vučića. Poznato je i inače da se vrše teške zloupotrebe sa poligrafom, jer poligraf nije dokazno sredstvo, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da svaki iole bolji poznavalac Zakonika o krivičnom postupku zna da „policija podnosi krivičnu prijavu kada na osnovu svoje istrage zaključi da postoje osnovi sumnje da je neko počinio krivično delo“, a da nema krivične prijave zbog afere „prisluškivanje“ i da nema krivične prijave zbog atentata na predsednika Republike.    

Tagovi:

2 komentara

  1. Nije moguće da ΛV prekrši Ustav. Kako može da prekrši ustav i zakon kada je on kompletno ustav, zakon, predsednik, premijer, ministar svih ministarstava, najbolji ekonomista i nadrilekar, zadužen za spas naroda, koga neizmerno voli, od pandemije korona virusa. Jedino još nije pisao pesme i u principu ne peva, a propevaće. Čudno je da su njega i porodicu neprijatelji prisluškivali 1.572 puta, kako tvrdi Vulin i njegova tetka. On se uspešno poredi sa neprevaziđenim Josipom Brozom Titom. U nekim stvarima Tito je malo dete za ΛV, tek šta će biti do kraja karijere, to i on ne zna još?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.