Vladimir Gajić: Zelenovićev predlog o Kosovu neozbiljan

Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, odbacio je kao „neozbiljan“ predlog predsednika Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića da se pitanje Kosova i Metohije reši brzo, jer brzo rešenje tog problema nije moguće.

  • Nemoguće je brzo rešiti kosovsko pitanje jer, između ostalog, postoje i nepremostive pravne prepreke – Ustav Srbije i Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, rekao je Gajić u Kragujevcu na tribini  „Da li je bolje zaslužilo nas“.

Gajić je istakao da je Narodna stranka smatrala da je izbore trebalo bojkotovati u celoj Srbiji, pa i u Šapcu, bez obzira što je Zelenović kao gradonačelnik Šapca bio u drugačijoj situaciji, jer je trpeo pritisak Šapčana da odbrani vlast.

  • Pokazalo se da nije imao ni teoretske šanse da dobije izbore, jer je vlast bila spremna da učini sve da ga u tome onemogući, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da ne bi trebalo ispustiti iz vida da postoje „opozicione stranke koje su plaćene da podrivaju opoziciju, a da je slična situacija sa nekim nevladinim organizacijama koje nanose štetu opoziciji“.

  • U tome se posebno ističe Milan Antonijević, koji nas je uveo u besmisleni dijalog sa režimom koji je služio isključivo tome da se sruši bojkot izbora, rekao je Gajić, i dodao da Narodna stranka na takve dijaloge više neće pristajati.    
Fotografija: Aleksandra Petrović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.