VUČIĆ NE DOLAZI U KRAGUJEVAC: ODUSTAJANJE OD MITINGA ILI IZBEGAVANJE “PAŠALUKA DINASTIJE NIKOLIĆ”?

Izbori/Bojkot Politika

Predsednik Srbije i lider Srpske napredbne stranke Aleksandar VučIć, uprkos  dojučerašnjim najavama, do kraja predizborne kampanje neće da dolazi  u Kragujevac, potvrđeno je danas listu DANAS i Glasu Šumadije u Gradskom odboru SNS u Kragujevcu.

Vučićev dolazak u Kragujevac, podsetimo, bio je najavljen za ponedeljak, 15. jun, kad je trebalo da se održi veliki predizborni miting šumadijskih i naprednjaka iz drugih delova Srbije. Špekulisalo se da  će Vučić, 15. juna u Kragujevcu da označi i početak serijske proizvodnje tramvaja u novoj  Simensovoj fabrici, te da će da najavi rekonstrukciju Gradskog stadiobna “Čika  Dača”.

Od svega toga, sudeći prema današnjoj informaciji iz kragujevačkog ogranka SNS-a neće biti ništa. Zvanično, zbog toga što je rukovodstvo SNS, upravo na predlog Vučića, ove sedmice, zarad sprečavanja širenja zaraze virusom korona, otkazalo predizborne mitinge te stranke ne samo u Kragujevcu, nego i u Novom Sadu i Nišu, gde je bila planirana završna naprednjačka konvecija.

Razlog za otkazivanje Vučićeve posete Kragujevcu mogao bi, međutim, kako se špekuliše, da bude i činjenica da i bukvalno međusobno zakrvljeni  šumadijski naprednjaci, na predstojeće lokalne izbore u Kragujevcu izlaze na dve, odnosno na tri liste, ukoliko se računa i ona grupa nezadovoljnih članova SNS koji su pre koji dan pristupili bivšem gradonačelniku i gradonačelničkom kandidatu “Zdrave Srbije – Bolje Srbije” Veroljubu Stevanoviću.

Oficijenu naprednjačku listu “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, u Kragujevcu predvodi Nikola  Dašić, zvani Luftika, koji je kum još uvek aktuelnog gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, a koji nije ni na lokalnoj ni na parlamentarnoj listi SNS, jer je vrh stranke nezadovoljan njegovim učinkom na gradonačelničkoj funkciji u šumadijskoj prestonici.

Nosilac neoficijelne naprednjačke liste je aktivista SNS i direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih “Male Pčelice” dr Vladica Stanoojević koji je oko sebe, kako tvrdi,  okupio one naprednjake koji su nezadovoljni radom Radomira Nikolića i njegove ekipe… O kolikom i kakvom raskolu među kragujevačkim naprednjacima je reč svedoči i to da je  jednan od osnivača SNS i narodni poslanik te stranke dr Milan Knežević upravo  javno podržao gradonačelničku kandidaturu Veroljuba Stevanovića. Knežević je pritom istakao da se kadrovska politika u kragujevačkom SNS  “zasniva na rođačkim i prijateljskim odnosima…“.

Najavljeno je da će, početkom naredne sedmice, javno da se oglasi još jedan od osnivača SNS koji je, posredstvom portala InfoKg,  poručio da će da progovori o tome kako je Kragujevac „postao pašaluk“ porodice Nikolić, kako su Radomir Nikolić, njegov kum Nikola Dašić, Luftika i ljudi bliski njima upropastili  SNS, zatim o tome „šta je sve rađeno da se s vlasti (u oktobru 2014. – proim. Z.R.) sruši Veroljub Stevanović“, te kako su kragujevački naprednjaci svojevremeno iz Kragujevca oterali i proslavljenog tenisera Novaka Đokovića…   

Nije, dakle, nemoguće ni da Vučić, koji je i ranije retko dolazio u Kragujevac, i ovoga puta izbegao da dođe u „pašaluk dinastije Nikolić“.                                      

    Piše: Zoran Radovanović 
Tagovi:

4 komentara

  1. Predsednik je bio jasan zasto je otkazao sve mitinge i svaka mu cast na tome! Vodi racuna o zdravlju svojih građana. A da je održao mitinge, svaki naredni zarazeni građanin Covid -om pripisivao bi se Vucicevoj neodgovornosti i sebičnosti! Nikako ne valja, sta god da je uradio!!! Vucic do ubedljive pobede!!!

  2. Nisam glasala 16 godina, sada cu svoj glas dati udruzenju 300 Kragujevcana. Jedini se bore kao lavovi protiv ovih prevaranata koji svi duvaju u istu tikvu

  3. Neće doći jer bih ga ja pitala što me deca pitaju kako da prevode dokumente. Na žalost, ovih dana je najpopularniji prevod dokumenata za nastavak školovanja u inostranstvu. Umesto pitanja o tekućem gradivu od učenika dobijam pitanja da li mora ta Jasna Filipovic Bojic i sudski prevod za dokumenta i koliko to košta i to me je nekako uplašilo. Volela bih da me pitaju kako da se zaposle kod nas ali nisam sigurna da bih imala odgovore na to pitanja. Stalno se preispitujem da li postajemo smao prolazna stanica za djake do nekih tamo dalekih država?

  4. Pa draga Mitra,jel vas neko obavestio da je udruzenje 300 kragujevcana,podredjena upravo ovoj vlasti,direktno finansirana od njih.Rasmuslitw

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.