Vuk Jeremić: Ko je jednom izdao, izdaće ponovo

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je Glavni odbor stranke doneo odluku po pitanju saradnje sa organizacijama koje su izašle na izbore 21. juna, i da se ona neće menjati.

  • Partneri Narodne stranke u borbi za bolje izborne uslove mogu biti samo organizacije koje su, kao i mi, bojkotovale lažne izbore. Oni kojima je bilo dobro i na junskim ’izborima’, ne mogu se kredibilno zalagati za nešto bolje preteći bojkotom, jer su već pokazali da na to nisu spremni, rekao je Jeremić na skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Rakovica.
  • Da se plastično izrazim – onaj koji je izdao jednom, izdaće ponovo, tu nema dileme, naveo je Jeremić.

Jeremić je dodao da će vanredni parlamentarni najverovatnije izbori biti održani 2021. godine, jer će se stanje u Srbiji pogoršati i „popularnost režima će naglo krenuti nizbrdo“.

  • Pred Srbijom su veoma teški meseci i režimu će, i pored gotovo apsolutne kontrole medija, biti nemoguće da prikrije katastrofu. Vlast će požuriti na izbore kada shvati da će u narednih godinu do dve putanja njene popularnosti samo ići nadole, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Narodna stranka zato počela da se sprema kao da će izaći na izbore, a konačnu odluku doneće kada bude poznato kakvi će biti izborni uslovi.

  • Mi u svojim redovima imamo čestite ljude, profesore, lekare, radnike, zanatlije, advokate, a protiv nas je izborna mašinerija profesionalnih prevaranata koji ne prezaju od upotrebe nasilja. Zato moramo dobro da se spremimo i da imamo dovoljno ljudi da odbranimo izborni rezultat na svakom biračkom mestu i na svakoj biračkoj kutiji, rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da je Narodna stranka „svoju prvu izdaju doživela u Rakovici“, ali da je „sanirala štetu“ tako da je danas mnogo solidnija, stabilnija i snažnija organizacija nego ranije.

  • Iskreno sam se nadao da će Narodna stranka biti imuna na izdaju, ali ispostavilo se da je to bilo naivno. Dobro je, međutim, što nam se to dogodilo u ovoj fazi, a ne kasnije, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke i poverenik za Beograd Zdravko Ponoš rekao je da će se beogradski odbor fokusirati na teme koje su građanima važne za poboljšanje svakodnevnog života.

  • Govorićemo kvalifikovano i ubedljivo, jer imamo kvalitetne ljude koji su priznati stručnjaci. Građani će se opredeljivati za koga da glasaju ne samo na osnovu izjava stranačkih lidera, nego i na osnovu delovanja stranke na lokalnom nivou, odnosno prepoznavanja ključnih problema i nuđenja rešenja za te probleme, istakao je Ponoš.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić naveo je da će u naredih godinu dana „sve oči biti uprte u Beograd, jer se čini da je režim moguće poraziti u glavnom gradu“.

  • Nemamo mnogo vremena i zato moramo mnogo da radimo. Siguran sam da ćemo uspostaviti organizaciju koja će biti uspešna u Beogradu i u celoj Srbiji, rekao je Aleksić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Rakovica izabran je advokat Uroš Tešmanović.  

Fotografije: Narodna stranka
Tagovi:

2 komentara

  1. Ovo je prilično glup politički stav. Narodna stranka je trenutno marginalna politička organizacija i njena isključivost po pitanju saradnje sa strankama koje su učestvovale na junskim parlamentarnim izborima (i nisu prešle cenzus) može dovesti do njene eliminacije iz buduće ujedinjene opozicije Srbije. Političar nikada ne treba da budu isključiv jer onda sam sebe diskvalifikuje i praktično postaje nepoželjan politički partner. Pa setimo se samo Vuka Draškovića i DOS-a. Zbog Vukove isključivosti 2000 godine SPO je, kao najjača opoziciona stranka u tom trenutku, ostao van DOS-a i praktično sam sebe marginalizovao. Na republičkim parlamentarnim izborima, posle pobede DOS-a, SPO nije prešao cenzus i postao je vanparlamentarna stranka. Vuk Jeremić treba dobro da razmisli pre nego što iskaže neki svoj politički stav.

    1. Gospodine Zorane,potpuno se slazem sa vama.Uz to treba naglasiti kakve i koje zaokrete u politici isvojim partnerima su pravili bas taj Vuk Jeremic,i njegovi clanovi partije.Tada nije bilo iskljucivosti vec velikih opravdanja za takve poteze.Mislim da iza svega stoji materijalna korist i prilagodjavanje zahtevima izvorima iste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.