YURA KRŠI NAREDBE?

Društvo Ekonomija Video

I pored donete odluke Vlade Srbije da se veceras posle 20 sati zabranjuje kretanje gradjana po ulici Yura korporacija će kao i svako drugo veče, kako saznajemo od radnika pomenute fabrike, svoje radnike vraćati sa posla oko 23sata. Uz pitanje kako je to moguće radnici odgovaraju: da će im firma pribaviti potrebne papire za kretanje.

Ali to nije sve, svako ko se pobuni da radi u uslovima koji nisu prikladni situaciji dobija opomenu pred otkaz, tvrde zaposleni u ovoj fabrici.

Kako saznajemo čak ni broj radnika koji radi u jednoj smeni nije smanjen po kvadratnom metru po preporuci Vlade. Radnici rade bez maski, bez asepsola, autobusi kao ni pogon se ne dezinfikuju kako u Rači tako i u Nišu, pričaju radnici.

Zaposleni u kompaniji „Jura“ u Nišu juče su obustavili rad u znak protesta zbog toga što „nemaju nikakve mere zaštite“ od novog korona virusa, objavljeno je na društvenim mrežama, uz snimak okupljenih radnika koji su zaustavili mašine.

Dopisnica Danasa iz Niša Zorica Miladinović pokušala je kompaniji Yura da dobije dobije komentar na ovakvu informaciju i snimke, ali nije uspela.

Fotografija: Nenad Đorđević, Fonet
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.