Za danas najvljeno suzbijanje komaraca u Kragujevcu

Grad

Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, u prepodnevnim satima biće izvedena akcija suzbijanja larvi komaraca. Akcija će se sprovesti u priobalju reka i potoka, Šumaričkog jezera i jezera „Bubanj“. Tretiranje larvi komaraca će biti izvedeno uređajima sa zemlje, visokoselektivnim biološkim preparatom, tako da nisu potrebne nikakve posebne mere predostrožnosti.

Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, biće izvedena i akcija suzbijanja odraslih formi komaraca na dva načina. U okviru Centralnog gradskog parka Šumarice, obaviće se dezinsekcija komaraca tehnikom toplog zadimljavanja dok će tretman svih ostalih zelenih površina na teritoriji grada Kragujevca (uže gradsko jezgro, jezero Bubanj, jezero Šumarice, Košutnjak, parkovi, zelene površine, travnjaci i sl.) protiv komaraca biti obavljen redovnom tehnikom hladnog zamagljivanja.

Tretiranje će biti izvedeno uređajima sa zemlje, sredstvom koje je bezopasno za ljude, tako da nikakve posebne mere predostrožnosti građanstva nisu potrebne, dok pčelari moraju da budu u pripravnosti, jer preparat može nepovoljno delovati na pčele.

Tagovi:

1 komentar

  1. Da li neko kontrolise sa cim ovi prskaju i koliko je to delotvorno s obzirom da nas uprkos svemu pojedu komarci. Voleo bih da neko kaze nesto o tome.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.