ZA PREKO HILJADU UZORAKA ČEKAJU SE REZULTATI TESTOVA

Doba korone Društvo

Što se može zaključiti sabiranjem i oduzimanjem uzetih uzoraka i pristiglih rezultata. Kako je u ponedeljak već objasnio direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu dr Dragan Vasiljević, „Institut je blagovremeno pokrenuo redovno servisiranje aparata“, a u međuvremenu se i dalje vrši uzorkovanje brisevi prosleđuju u laboratorije u Batajnici i Vatreno oko.

Otuda mali broj rezultata za testirane uzorke, pošto je očigledno da su laboratorije u Batajnici i i Vatreno oko „zagušene“.

Prema informacijama od ovog jutra, urađeno je uzoraka 16, od kojih je korona virus potvrđen kod 13 pacijenata – Kragujevac 9, Knić 3 i Beograd 1

Ukupno uzorkovano, od početka epidemije, do ponoći: 12.445 uzoraka

Ukupno pozitivnih pacijenata po opštinama Šumadijskog okruga na osnovu uzorkovanih i odrađenih briseva: Kragujevac: 793 (do 16. majabilo je 68, od tada do danas 725), Aranđelovac: 49, Topola: 22, Rača: 27, Knić: 51, Batočina: 16 i Lapovo: 7.

Od početka epidemije u Šumadijskom okrugu korona virus je potvrđen kod 965 pacijenata.

U kućnoj izolaciji u Šumadiji je trenutno 971 osoba, u Kragujevac 799, Aranđelovcu 32, Topoli 31, Rači 15, Kniću 61, Batočini 16 i Lapovu 17.

Prema podacima od utorka, u Kliničkom centru Kragujevac leči se 97 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo COVID 19, na respiratoru je osmoro.

Do juče ujutru otpušteno je sa lečenja 12 pacijenata, petoro iz Kragujevc, po jedan iz Aranđelovca i Kraljeva,dvoje iz Tutina i troje iz Novog Pazara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.