ZA PROGRAM UNAPREĐENJA SOCIJALNE ZAŠTITE IZ BUDŽETA 226,5 MILIONA DINARA

Grad

Gradsko veće na juče održanoj sednici donelo je program unapređenja socijalne zaštite za 2019. godinu kojim se utvrđuju mere i aktivnosti za unapređenje položaja socijalno ugroženih kategorija građana, unapređenja postojećih i uvođenja novih usluga socijalne zaštite, kao i druge aktivnosti u skladu sa Strategijom socijalne zaštite grada Kragujevca za period 2015 – 2019. godina. Za realizaciju programa u budžetu grada ukupno je opredeljeno 226,5 miliona dinara.

Članovi veća doneli su i odluku o objavljivanju Javnog obaveštenja o pokretanju postupka za odobravanje godišnjih programa u oblasti sporta za 2020. godinu radi dodele sredstva iz budžeta grada. Mogućnost da konkurišu za sredstva imaju sportske organizacije, sportska društva, udruženja, granski i gradski sportski savezi. Rok za dostavljanje prijave Sportskom savezu Kragujevca je 20. april tekuće godine.

Javno obaveštenje biće objavljeno na internet stranici grada www.kragujevac.rs.

Sredstva za realizaciju godišnjih programa, kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana Kragujevca u oblasti sporta, biće planirana Odlukom o budžetu grada za 2020. godinu.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Protokola o saradnji između grada Kragujevca i Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na neodređeno vreme, radi zajedničke efikasnije koordinacije  i smanjenja rizika od grada kao elementarne nepogode. Grad Kragujevac se, pored ostalog, Protokolom obavezuje da pruži pomoć oko angažovanja i obuke strelaca na lansirnim stanicama na svojoj teritoriji, kao i pomoć oko rešavnja imovinsko – pravnih pitanja u postupku izgradnje ili prelokacije određenih lansisrnih stanica odnosno obezbeđivanja prilaza do lansirnog mesta, u okviru svoje nadležnosti.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *