ZA VEČERAS ZAKAZAN NOVI GRAĐANSKI PROTEST NA ĐAČKOM TRGU: OBAVEZNE MASKE, RUKAVICE, ŠERPE, KUTLAČE, PIŠTALJKE…

Politika

Ako je suditi prema oficijenim najavama, ulični protesti protiv režima Aleksandra Vučića i gradske vlasti, u Kragujevcu nastavljaju se, i to već večeras (četvrtak), u 20, 5 sati, za kad je, na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke gimnazije, zakazano novo okupljanje pobunjenih žitelja šumadijske i prve srpske prestonice.

Građanski otpor Kragujevac, odnosno organizacioni odbor građanskih protesta u centru Šumadije pozvao je j Kragujevčane da se večeras, u 20 sati i 5 minuta, ponovo okupe na Đačkom trgu, na kojem su, sa povremenim prekidima,  nezadovoljstvo stanjem u državi i gradu demonstrirali od početka 2019. do 12. marta ove godine, kada je pobuna privremeno prekinuta, zbog epidemije COVID 19. “Dragi prijatelji, vreme je da se ponovo vidimo”.poručio je odbor na svojoj Facebook stranici Kragujevčanima.

  • Dođite ispred Prve gimnazije, 7. maja u 20,05. Molimo vas, poštujte mere. Bićemo na distanci. Obavezne su, maske, rukavice, šerpe, kutlače, pištaljke i dobra energija. Sa balkona i terasa na ulicu! Do slobode, navedeno je u pozivu Kragujevčanima na večerašnji  protest.

Protesti protiv Vučićevog režima, ali i neposobne i neodgovone gradske vlasti, u Kragujevcu su, inače, posle Beograda, bili najdugotrajniji I najmogoljudniji u Srbiji. Nezadovoljstvu Kragujevčana situacijom u državi i gradu uveliko doprinosi i apsolutna infrastrukturno – saobraćajna, te i medijska i svaka druga marginalizacija i izolacija Kragujevca u poslednjih osam godina, koliko je Aleksandar Vučić nepikosnoveni “vladar” Srbije. Otuda u Kragujevcu i u vreme epdemije COVID 19, iz večeri u veče, trešte, šerpe, lonci i poklopci, i to sve glasnije, reklo bi se, u svim delovima grada.

U Kragujevcu je, podsetimo, 19. februara organizovana i prva konvencija dela opozicije koja zagovara, ili je zagovarala bojkot predstojećih izbora na svim nivoima. Sa tog skupa, na kojem je vatren antizborni govor održao i lider Pokreta slobodnih gradjana Srbije Sergej Trifunović, pored svega ostalog, bilo je, inače i uzgred, poručeno I da opozicija neće da prizna vlast formiranu nakon “lažnih izbora”.                                                             

Piše: Zoran Radovanović

Tagovi:

4 komentara

  1. Pogledajte na youtubu najnovije izlaganje SRDJANA NOGA I bice vam jasno ko je prava opozicija ,SRDJAN NOGO,SASA RADULOVIC,BRANKO DRAGAS ,SEVRLIC TO JE PISTOVANI GRADJANI PRAVA OPIZICIJA,sve ostalo DJILAS,OBRADOVIC TESKA PREVARA ….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.