ZAHVALJUĆI MATEMATICI UNIVERZITET U KRAGUJEVCU NA ŠANGAJSKOJ LISTI

Društvo

Univerzitet u Kragujevcu se ponovo našao na Šangajskoj listi među 500 najboljih univerziteta za naučnu oblast matematika

Univerziteta u Kragujevcu je svojim naučnim radom u oblasti MATEMATIKA, postignutim i objavljenim rezultatima, prepoznat od strane najrelevantnijih svetskih institucija. Tako je i ove godine, Univerzitet u Kragujevcu po drugi put uvršćen na Šangajsku listu, za oblast Matematika, gde je svrstan među prvih 500 univerziteta (od 401.-500. mesta). Veliki doprinos ovome dali su upravo istraživači iz oblasti matematike Prirodno-matematičkog fakulteta, odnosno Instituta za matematiku i informatiku.
Univerzitet u Kragujevcu se prvi put pojavio na Šangajskoj listi 2017. godine, takođe za oblast Matematika, i tada je bio plasiran između 401. i 500. mesta.


Šangajska lista ili Akademsko rangiranje univerziteta u svetu je neformalan, ali prestižan sistem rangiranja, a samo 2% svetskih univerziteta ima priliku da se nađe na ovoj listi. Rangiranje se vrši jednom godišnje od juna 2003. godine i svake godine se iznova ažurira prema novim i dostupnim analizama.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.