ZAJEDNO ZA SLOBODNE MEDIJE

Društvo

Tri grada koja bi mogla da uđu u udžbenike kao primeri „medijske reforme“ koja se u Srbiji sprovodi poslednje tri godine: Pančevo, Dimitrovgrad i Kragujevac. U sva tri grada nekadašnja javna medijska preduzeća pretvorena su u partijske glasnogovornike, a preostali mediji, ili ugašeni, ili na ivici opstanka.

I tri redakcije, koje kroz saradnju, umrežavanje svojih medija, misle da mogu građani da budu u centru pažnje, a da profesionalno novinarstvo nije umrlo: Udruženje građana Omnibus, Internet Portal Far i Glas Šumadije. Portali iz Dimitrovgrada i Kragujevca osnovani su kao mediji civilnog sektora, a Omnibus u svom sastavu ima internet radio.

Predstavnici ovih medija, na današnjem sastanku u Kragujevcu, dogovorili su se o razmeni medijskih sadržaja, otvaranju tema koje su zajedničke ovim sredinama i širenju ideje osnivanja medija lokalne zajednice. Sastanak u Kragujevcu označio je početak saradnje dva portala i Udruženja Omnibus, a u ovim redakcijama očekuju i šire umrežavanje sličnih medija.

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.