ZAKUPCI TEZGI U KRAGUJEVCU PROTESTUJU JER NADLEŽNI NE REŠAVAJU PROBLEM VANPIJAČNE PRODAJE

Društvo Grad

Oko 30 zakupaca tezgi u tržnici „Aerodrom“ dva dane ne  plaća dnevnu kvitu, protestujući zbog višegodišnjeg problema vanpijačne prodaje koji ne rešavaju Gradske tržnice.

„To je naš problem koji dugo traje i niko neće da reši. Nije se suzbio i dobija sve veće razmere. Za sve to vreme mi ispunjavamo sve naše obaveze prema Tržnici, a oni nam nisu obezbedili jedan jedini uslov, a to je normalan rad“ kaže predstavnica pijace „Aerodrom“ i zakupac Svetlana Milošević.

Ona je rekla da je napolju, ispred tržnice „Aerodrom“, više robe nego u pijaci, a roba se prodaje i na betonu, iz automobila, kombija, kamiona, na veliko i malo.

„ Kada dodjemo ujutru, nemamo gde ni da se parkiramo niti robu da iznesemo, a mušterije ne mogu da nam udju u tržnicu, pa robu kupuju napolju. A mi čekamo, da oni  prodaju svoju robu napolju, da bi neko  došao i kod nas zakupaca“ kaže Milošević.

Ona je dodala da su se zakupci obraćali na više adresa za pomoć, ali da svi „ prebacuju loptu sve u krug“, od Tržnice, preko komunalne policije, inspekcije do Grada Kragujevca.

Prema njenim rečima, bio je pozvan i direktor, ali nijednom nije našao vremena da popriča sa zaposlenima.

Zakupci su najavili da neće da odustanu od svoje borbe, te će ukoliko se problem ne reši zatvoriti svoje tezge, neće da rade i staće ispred ulaza u tržnicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.