ZASTAVA ORUŽJE ZBOG KORONE STALA NA BAREM DVE NEDELJE

Doba korone Društvo Ekonomija

U fabrici Zastava oružje, koronavirusom zaraženo je 27 radnika, 132 ljudi nalazi se u samoizolaciji, pa je doneta odluka da se svi pošalju na dvonedeljni prinudni odmor, potvrdio je za Novu S Zoran Šušić, izvršni direktor te kompanije za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnju.

Prema Šušićevim rečima, potvrđeni broj zaraženih radnika verovatno nije konačan, pošto se još uvek očekuju rezultati testova.

  • Pratićemo svakodnevno instrukcije Republičkog kriznog štaba, a i naš fabrički stab zaseda na svaka dva dana, tako da ćemo na osnovu praćenja broja inficiranih radnika donositi odluke o pokretanju proizvodnje, rekao je Šušić.

Odluku o zatvaranja na dve nedelje, do 27. jula, koja, može da se promeni zavisno od epidemiološke situacije doneo je fabrički Krizni štab. Ona se odnosi i na pogon koji posluje u Novom Pazaru, a prema Šušićevim rečima, tamo je zvanično jedan zaraženi radnik.

Inače, uprava je odlučila da se tokom prinudnog odmora u fabrici uradi remont mašina i opreme. 

  • Mogućnost za inficiranje radnika koji su angažovani na remontu sveli smo na minimum. Tu je pre svega uključen manji broj zaposlenih, a za sve njih smo obezbedili neophodnu zaštitnu opremu, maske, vizire, rukavice i sredstva za dezinfekciju, objasnio je Šušić.

Remont je, kako ocenjuje Šušić, redovna procedura koja se sprovodi svake godine kada su radnici na kolektivnom odmoru.

U Fabrici Zastava oružje zaposleno je preko 2.000 radnika.

Sindikati upozoravaju da bi zbog posledica korona virusa, na jesen, u Srbiji, oko 300 hiljada radnika moglo da ostane bez posla, preneo je portal 021.rs.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.