Zbog povoljnije epidemiološke situacije prestaju sa radom dve kovid ambulante u Kragujevcu

Društvo Grad

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, od sinoć je potvrdjeno još 56 novih slučajeva infekcije u Kragujevcu, od 80 novoobolelih u Šumadijskom okrugu, a zbog smanjenja slučajeva infekcije korona virusom, najavljeno je da će kovid ambulanta u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Zastava“ (ZZZR), kao i zdravstvena ambulanta broj 1 Doma zdravlja prestati sa radom, i od ponedeljka se vraćaju u redovan režim rada sa pacijentima.

Direktor ZZZR-a Antonio Dimitrovski je za agenciju Beta izjavio da će kovid ambulanta u ovoj zdravstvenoj ustanovi raditi još danas do 20.00 časova.

Razlog za vraćanje u redovan režim rada je, kako je Dimitrovski naveo, poboljšanje epidemiološke situacije u Kragujevcu.

U ovoj ambulanti je od početka rada, 18. novembra, dnevno pregledano 50 do 160 pacijenata, a poslednjih dana je bilo od 50 do 80 pregleda.

Dimitrovski je rekao da je ZZZR uložio maksimalne napore da pored redovnih pacijenata organizuje i prijem pacijenata sa simptomima kovida, iako je u ovoj ustanovi čak trećina zaposlenih bila inficirana.

Druga kovid ambulanta koja se nalazi u zdravstvenoj stanici broj 1 Doma zdravlja u ulici Radoja Domanovića radi još do večeras u 21.00 sat, a od ponedeljka prelazi u redovan režim rada.

Pacijenti sa simptomima sličnim infekciji korona virusom ubuduće mogu da se na pregled javljaju „najstarijoj“ kovid ambulanti Doma zdravlja u zgradi nekadašnjeg ATD-a, koja svakodnevno radi od 7.00 do 22.00 sata, gde u dve smene radi po osmoro lekara.

Dečija kovid ambulanta Doma zdravlja nastavlja sa uobičajenim radom od 7.00 do 21.00 sat.

U Domu zdravlja je rečeno agenciji Beta da se poslednjih dana na preglede javlja oko 500 pacijenata sa sumnjom na kovid infekciju i da je manji broj pozitivnih.

U ovoj kovid ambulanti je manje prvih pregleda, a više kontrolnih.

U Kliničkom centru Kragujevac trenutno su zbog KOVID-19 hospitalizovana 164 pacijenta, od kojih je 18 na respiratorima.

Izvor: Beta

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.