ZDRAVKO PONOŠ: IZLAZAK NA IZBORE POD SADAŠNJIM USLOVIMA NEODGOVORNO PREMA GRAĐANIMA

Društvo Politika

Da li bi bojkot izbora koji bi u redovnim terminima trebalo da se održe na proleće 2020. godine „jedina opcija“, ili „kao kada se u školi dogovorite da pobegnete sa časa“, pitanje je o kome se raspravlja u medijima poslednjih dana.

  • Izlazak opozicije na izbore pod sadašnjim uslovima bio bi politički kratkovid i neodgovoran prema građanima, kaže za Glas Šumadije potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš. Dodaje i da nije dovoljno da političke stranke samo bojkotuju izbore, već bi i građani trebalo da „bojkotuju neuslovne izbore“.
  • Jasno je da u Vučićevoj Srbiji ne postoje uslovi za normalne izbore. Eksperti su definisali minimalne izborne uslove i odgovarajući tajming. Ali, nema naznaka da režim bilo šta čini ne bi li se došlo do tih uslova. Pre svega u medijskoj sferi. A vreme curi i sve je manje izgleda da se bilo šta promeni do roka za redovne izbore.

Ponoš ocenjuje da je „bojkot izbora težak i rizičan potez za političke stranke“, ali i građane. Gore je, kaže, „jedino da se sa đavolom tikve sade“.

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš će, zajedno sa glumcem Radoslavom Raletom Milenkovićem, večeras od 18 sati na Trgu slobode, kod Malog amfitetatra, neposredno uz Dom sindikata, učestvovati na tribinikoju organizje neformalna grupa građana “Kragujevac slobodno”

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.