Zdravko Ponoš: Vreme je da se odjavi ideja karaoke izbora unutar opozicije

Izbori/Bojkot Politika

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je vreme da se „odjavi ideja izbora unutar opozicije“.

  • Bez obzira koliko dobronamerna bila, smatram da je ta ideja privukla više pažnje nego što zaslužuje, rekao je Ponoš za današnju „Politiku“.

Ponoš je dodao da bi opozicija „najpre trebalo da ispregovara izborne uslove, a ne da se razigravanjem izbora u opoziciji unapred obavezuje na izlazak na izbore bez obzira na uslove“.

  • A ideju napadno promovišu oni koji su prekršili bojkot junskih izbora. Još intrigantnije je da oni koji zagovaraju izbore unutar opozicije za zajedničkog kandidata  istovremeno smataraju da je nepotrebno ili prerano da se opozicija opredeli za zajedničku pregovaračku delegaciju o izbornim uslovima, naveo je Ponoš.

Ponoš je istakao da „opozicija nema šta da traži na izborima“ ako se fokusira samo na stranački opoziciono opredeljene glasače.

  • Nema ih dovoljno za pobedu. Treba nam podrška neopredeljenih, onih koji nisu za vlast, za opoziciju su ali ne znaju za koga, rekao je Ponoš.

Ponoš je dodao da mnogi od njih nisu sigurni da će izaći na izbore, a „još manje ih interesuju izbori unutar opozicije“.

  • Važno je kakvi su njihovi stavovi, pa i o potencijalnim kandidatima, a to se saznaje istraživanjem javnog mnenja, a ne na karaoke izborima. Uostalom, ne bi trebalo odbaciti mogućnost da takva istraživanja pokažu da se do drugog kruga na predsedničkim izborima dolazi sa dva jaka opoziciona kandidata, a i ko su oni, zaključio je Ponoš.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.