ZORAN LUTOVAC: MORAMO DA PROMENIMO OBRAZAC PONAŠANJA U DS, DA POŠTUJEMO JEDNI DRUGE

Izbori/Bojkot Politika

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je rekao večeras da stranka mora da se promeni iznutra, pre svega obrazac ponašanja, da se odluke donete posle debata u organima stranke poštuju i da “ poštujemo jedni druge“.

On je rekao da se kandidovao za predsednika te stranke u želji da bude reformisana u kadrovskom, organizacionom, tehničkom smislu i pre svega u pogledu odnosa prema gradjanima.

Lutovac je ocenio da je dosta uradjeno u dve godine iako su, kaže,  snažni otpori u samoj DS upravo od strane onih koji su navikli da iza kulisa pokušavaju da menjaju stvari, van organa stranke da donose odluke, da se pitaju i kada nemaju nadležnosti i odgovornosti.

  • Da bismo to promenili, moramo da promenimo DS iznutra, pre svega obrazac ponašanja, obrazac ponašanja koji bi podrazumevao da posle rasprava, debata koje se vode u organima stranke donosimo odluke i da se te odluke uvažavaju i poštuju i da poštujemo jedni druge, rekao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, do sada je moglo da se vidi kako su ljudi koji ostaju bez funkcija, bez pozicija, u tom strahu da će biti marginalizovani spremni sve da urade, pa i da naškode svojoj stranci kako bi povratili uticaj unutar stranke.

  • Ja očekujem da će 21. (juna) u stvari da se preslika ono što je ogromna volja većine članova DS, a to je da upravo učinimo taj korak, da napravimo DS koja će da funkcioniše uzorno, koja će biti uzor za celu Srbiju i da pokažemo na sopstvenom primeru kako bi trebalo da izgleda upravljanje Srbijom,  rekao je Lutovac posle učešća na tribini DS „Srbija kakvu želim – Kragujevac kakav želim“.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.