JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU OBUKA ZA RAD U SEKTORU IKT

Društvo Grad

Arbeiter – Samariter – Bund (ASB Srbija) i Centar za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR) objavili su javni poziv za učešće u programu obuka za rad u sektoru informaciono-komunikacionih (IKT) tehnologija, u okviru projekta “Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo*” koji finansira Evropska unija.

Obuke na koje mogu da se prijave interno raseljena lica zainteresovana za povratak na Kosovo* starosti između 18 i 30 godina iz Kragujevca, Kruševca, Kraljeva i Čačka, pored ostalog nude mogućnost unapređenja znanja i veština za rad u IKT sektoru, povećanje zapošljivosti, posetu uspešim kompanijama koje se nalaze u povratničkim zajednicama na Kosovu* i mogućnost konkurisanja za grantove. Obuke će biti realizovane za HTML/CSS/JavaScript, WordPress i JAVA programe, kao i za grafički dizajn irukovanje CNC mašinama.Kandidati/kandidatkinje mogu da se prijave za najviše dve od pet ponuđenih obuka, ali će posle testiranja i selekcije moći da pohađaju samo jednu.

Ukoliko sa teritorije navedenih gradova ne bude dovoljno prijavljenih koji ispunjavaju uslove konkursa, razmatraće se prijave interno raseljenih lica iz ostalih opština i gradova u Srbiji. Zbog toga ASB Srbija i CenTriR pozivaju kandidate iz drugih opština i gradova koji ispunjavaju ostale uslove konkursa da se prijave i napominju da će njihove prijave biti razmatrane samo u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih iz Kragujevca, Kruševca, Kraljeva i Čačka.

Poziv je otvoren do 5. marta 2019. godine do 17.00 sati, a tekst javnog poziva sa detaljnim uputstvima za prijavu i pratećim obrascima, koje je potrebno popuniti i dostaviti uz prijavu, kandidati zainteresovani da konkurišu mogu da preuzmu na sajtovima www.asb-see.org ili www.centrir.org

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.