AMBASADOR FRANCUSKE 15 DANA ČEKA ODGOVOR MINISTRA VULINA

Ekonomija Grad

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni je izjavio u Kragujevcu da 15 dana očekuje odgovor ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina na pismo koje mu je poslao zbog problema jedne francuske firme s kupovinom zemljišta čiji je vlasnik Ministarstvo odbrane Srbije.

Ambasador je rekao da je kompanija „Trigano“ iz Francuske pre nekoliko godine u Kragujevcu kupila nekadašnju „Zastavu INPRO“, proizvođača prikolica i zaposlila 220 ljudi, da je zainteresovana da se razvija, ali da ima problem s kupovinom zemljišta.

„Ili će se to preduzeće razvijati i otvarati nova radna mesta, ili bi moglo da odluči, u slučaju da se ne pronađe rešenje, da se razvija na nekom drugom mestu, u inostranstvu“, upozorio je Mondoloni u razgovoru s predstavnicima grada Kragujevca.

Ambasador Francuske, direktor Francuskog instituta u Srbiji i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić su potpisali sporazum o saradnji.

Po podacima Regionalne privredne komore Kragujevac, najveći izvoznici u Francusku iz tog regiona su „Trigano“ i „Unior Components“ iz Kragujevca, dok je u uvozu iz Francuske najveće učešće polovnih automobila.

Izvor: Beta

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.