KONCERT U GALERIJI NARODNOG MUZEJA

Kultura

Sedmi koncert sezone „Convivium Musicum 17/18“, održava se večeras u Galeriji Narodnog muzeja. Nastupiće pobednik 48. Međunarodnog takmičenja Muzičke omladine Beograd, disciplina: gitara. Početak je u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Inače, međunarodno takmičenje Muzičke omladine Beograd je jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija koja se održava u Srbiji. Ovo je događaj sa veoma dugom tradicijom, koji je zbog svog umetničkog kvaliteta i značaja prepoznat i priznat kao manifestacija od posebnog značaja za našu državu. U dosadašnjih 47 izdanja takmičenja učestvovalo je oko 2000 solista i 200 kamernih ansambala, koji su dolazili iz preko 70 zemalja sveta. Svake godine u martu, na sceni Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca u Beogradu, ambiciozni i vrsni mladi umetnici pokazuju svoja tehnička umeća i umetnička dostignuća na jednom od instrumenata koji je te godine na rasporedu. Discipline se ciklično smenjuju na svakih pet godina, a 2018. godina je rezervisana za gitaru. Takmičenje se ove godine održava od 21. do 30. marta, a dan nakon zavšetka, kragujevčani će imati priliku i čast da, odmah nakon beogradske publike, čuju ovogodišnjeg pobednika.

Koncert se održava u organizaciji Udruženja građana „CONVIVIUM MUSICUM“ i realizuje uz pomoć Grada Kragujevca, a ulaz je slobodan.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.