„300 KRAGUJEVČANA I POKRET VOLIM SELO SVOJE“: JEDNO VELIKO PREDUZEĆE NIJE DOVOLJNO

Izbori/Bojkot Politika

Partije, koalicije i grupe građana koje učestvuju na lokalnim izborima u Kragujevcu u kampanji obećavaju da će uraditi ono što bi građani voleli. Pitanja koja građane zanimaju često ostaju bez odgovora.

Glas Šumadije je pitao u ime građana, a do sada su odgovorili okret Metla 2020, lista „300 Kragujevčana i pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“ i Srpska napredna stranka.

Tri pitanja na koja smo tražili odogovore su:

JKP Šumadija – restrukturiranje ili ostanak u ovakvom obliku, s obzirom na kreditnu zaduženost preduzeća?
Da li ste, s obzirom na dugovanja koja Energetika ima prema
Elektroprivredi i Srbijagasu, ali i obaveze koje grad ima prema tom
preduzeću, za to da Energetika bude gradska firma? Ukoliko ne, za koji se pravni status te firme zalažete?
Vodovod i kanalizacija – povratak građevinske operative ili angažovanje privatnog sektora za te poslove? Kako do zamene azbestnih cevi?

Po mišljenju liste broj 6 “300 Kragujevčana i pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić” jedno veliko javno komunalno preduzeće ne može kvalitetno zadovoljiti potrebe Kragujevčana.

  • Ne može jedan lekar da bude stručan i za vid i za srce i za psihičke bolesti kao što ne može jedno preduzeće kvalitetno da obavlja poslove higijene, ozelenjavanja grada, upravljanja pijacama ili parkinzima. Mi se zalažemo za poveravanje svih poslova, za koje postoji mogućnost, privatnom sektoru. Usluge će biti jeftinije, kvalitetnije, a zaposleni će više zarađivati, ističu u odgovoru iz liste koja će na biračkom listiću zauzeti broj 6.

Podsećaju i da Energetika više nema „istorijskih“ dugovanja prema Srbijagasu, otpisana su početkom 2019. godine po preporuci Vlade. I zalažu se za status Javno komunalnog preduzeća u vlasništvu grada jer, kako kažu, od 58 toplana u Srbiji samo Energetika nije u vlasništvu lokalne samoupra

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.