IZLOŽBA NA OTVORENOM ZORANA IGNJATOVIĆA

Kultura

Zoran Ignjatović, kragujevački umetnik koji ove godine obeležava 30 godina umetničkog rada, https://ignjatoviczoran.weebly.com/, otvoriće izložbu svojih skulptura u predivnom parku kestenova u dvorištu Tehničke škole.

Zoran Ignjatović je publici poznatiji po svojim slikama, iako se već duži period aktivno bavi skulpturom. Izloženi radovi su rađeni od metala i drugih materijala i nastajali su u periodu od 2014. godine do danas. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, bići izloženo i nekoliko slika.
Osim Zoranovih radova, u parkiću će biti i skulpture Dragana Đordđevića. Obojica umetnika dugo se već zalažu da Kragujevac dobije trajni park skulptura.

  • Dođite da se družimo, uživamo u umetnosti i prirodi (bez obzira na oblake, vetar, kišu i ostale izgovore) i možda pokrenemo, malo masovnije, ovu sjajnu Zoranovu i Draganovu ideju. Grad Koke Jankovića, grad u kome aktivno decenijama stvaraju poznati umetnici, grad u kojem je i Umetnička akademija, svakako zaslužuje da dobije svoj park skulptura, pozivaju organizatori.

Koorganizator izložbe na otvorenom je SKC Kragujevac.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.