Zajedno za Kragujevac: Za dan državnosti Kragujevcu – Toma Mona

Izbori 2022 Politika

Saopštenje političke organizacije Zajedno za Kragujevac prenosimo u celosti. 

„Još jednom ćemo proslaviti dan državnosti, ali grad koji je toliko učinio za noviju Srpsku istoriju i u kome je donet prvi Srpski ustav i zbog koga se i proslavlja dan državnosti, nažalost nema razloga za bilo kakvo slavlje.

Kragujevac je u potpunosti marginalizovan, sa stanovišta naprednjačke vlasti investiciono on ne postoji, pa ni posle 10 godina nije urađena petlja za izlazak na autoput, obilaznica, nova zgrada Kliničkog centra, povezivanje Kragujevca sa moravskim koridorom, sve je to na papiru i u obećanjima, realno Kragujevca nema ni u vremenskoj prognozi RTS.

Novi prostorni plan Republike Srbije jasno pokazuje šta vlast misli o mestu Kragujevca u Srbiji. Totalna centralizacija Srbije, postoji samo Beograd, čiji je budžet dvadeset puta veći od Kragujevačkog, jer sve iole značajnije firme su svoja sedišta izmestila za Beograd da bi bili na radaru i da bi se zaštitile od ,,uznemiravanja,, kontrole od strane poreske uprave. Dogurali smo dotle da se beogradski lekari nadmeću ko će na listu SNS kako bi dobili nove klinike, koplja se lome po Beogradu oko trase metroa investiciono vrednog pet, šest milijardi dolara, dok kod nas nema ko da okrpi ni rupe po ulicama, KC je maltene samo u KOVID sistemu, vapaj za opštom bolnicom ili makar za izmeštanjem kovid pacijenata u praznu Vojnu bolnicu kako bi se građani lečili od svojih osnovnih bolesti nema ko da čuje, jednostavno od tolikog investicionog blagostanja svi se još uvek lečimo u KC koji smo pravili iz gradskog budzeta i samodoprinosa, pa poslednje objekte iz zdravstva, zgrade Zdravstvene stanice 4, školskog dispanzera i zgrade Hitne pomoći opet smo radili sami u trošku gradskog budžeta, jednostavno priznavali ili ne postali smo duboka provincija.

Otuda za dan državnosti u nekadašnjoj prestonici i centru Srbije o značaju Kragujevca i Sretenjskog ustava će govoriti uzviseni ministar za izgradnju Zajedno za Kragujevac: Za dan državnosti Kragujevcu Toma-Mona, e ako je i od naprednjaka, degutantno je.

Zato poštovani Kragujevčani uz čestitke za dan državnosti, verujte sebi, stvarno smo nadrljali pod naprednjacima. Lek je jedino izlazak na izbore, poraz sadašnje vlasti, decentralizacija Srbije, borba za ravnomerni regionalni razvoj, ali pre svega da Kragujevačka vlast bude autentična i samostalna i da ne pripada ni jednoj Beogradskoj centrali.“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.