ADVOKAT MILIĆ PODNEO KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV POLICAJACA ZBOG NASILJA NAD UHAPŠENIM DEMONSTRANTIMA

Društvo

Advokat Zlatko Milić iz Kragujevca, koji zastupa osmoricu uhapšenih na protestu 8. jula, danas je Osnovnom javnom tužilaštvu podneo šest krivičnih prijava protiv policijskih službenika za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Milić je Beti rekao da su te krivične prijave podnete protiv N.N. lica – policajaca Policijske uprave u Kragujevcu za krivično delo koje su izvršili prilikom hapšenja mladića i tokom njihovog boravka u policiji u noći izmedju 8. i 9. jula.

On je rekao da zastupa osobe starosti 18 i 19 godina i jednog 42-godišnjaka.

Prema rečima Milića, u svakoj krivičnoj prijavi navedeno je da su najmanje po tri policijska službenika, a ima i slučaja gde je ih je bilo čak devetoro, učestvovali u fizičkom i verbalnom nasilju nad privedenim mladićima.

Milić je rekao da su u prijavama navedeni očevici i priložena lekarska uverenja, a od nadležnih organa se traži da otkriju počinioce krivičnog dela za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 10 godina.

On napominje i da je odgovornost sada na policiji i njihovoj Službi unutrašnje kontrole.

Kazao je da je svaki gradjanin dužan,a to važi i za pripadnika policije, da kada vidi vršenje krivičnog dela, to i prijavi nadležnim organima.

Tagovi:

1 komentar

  1. Načelnik policijske uprave u Kragujevcu se zove Jasmina Rajković. Protiv iste sam Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a podnosio pritužbu i nikad nisam dobio bilo kakav odgovor (na primer, da je moja pritužba neosnovana), a bili su dužni da mi odgovore. Da sam se gospodinu Donaldu Trampu obratio na srpskom jeziku dobio bih nekakav odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.