AFA „SVETOZAR MARKOVIĆ“ VEČERAS U TEATRU

Kultura

Večeras u 19 časova, u Knjaževsko-srpskom teatru, Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković“ predstaviće se kragujevačkoj publici koncertom „Tradicija u pokretu“. Na koncertu će učestvovati Prvi i Drugi izvođački ansambl uz pratnju Narodnog orkestra „Svetozar Marković“. Na koncertu će kao gost nastupiti i prvi ansambl Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ iz Čačka.

Omladinsko kulturno umetničko društvo „Svetozar Marković“ osnovano je 07. aprila 1977. godine, kada su počele da rade folklorna, muzička, dramska, literarna i sekcija modernog baleta. Uspešnim radom, 1984. godine, transformišu se u Studentski kulturni centar u okviru kog trenutno, kao sledbenici nekadašnjeg OKUD-a postoje i s velikim uspehom rade: Akademski folklorni ansambl, Narodni orkestar, Ženska pevačka grupa „Studenac“, Muška pevačka grupa, prvi i drugi i dečji folklorni ansambl, ansambl veterana, Narodni orkestar, Akademsko pozorište i Književna radionica. Tradicionalni ansambl Studentskog kulturnog centra je višedecenijski čuvar kulturnog nasleđa Srbije. Oni su uspeli smo da stvore i sačuvaju bogat fond narodnih pesama i igara.

Stalni su saradnici Emira Kusturice i učesnici na svečanostima otvaranja i zatvaranja filmskog i muzičkog festivala „Kustendorf“, na Mećavniku, na Mokroj Gori. Po njegovom pozivu Akademski folklorni ansambl je učestvovao i na otvaranju Andrić grada i manifestaciji povodom otkrivanja spomenika Petru Petroviću NJegošu, 29. novembra 2013. godine u Andrić gradu, kada je u Višegradu boravilo oko 300 učesnika i izvođača, kao i nekoliko hiljada posetilaca. Naš grad predstavljali su na brojnim koncertima širom sveta, a u nedelju igraju za svoje sugrađane.

Cena ulaznice na dan koncerta iznosi 300 RSD.

Tekst i fotografija: Gradska turistička organizacija Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.