Agencija za sprečavanje korupcije: Smeniti direktora Kulturnog centra Batočina

Društvo

Direktoru Kulturnog centra “Dositej Obradović” iz Batočine, Dušanu Popoviću, Agencija za sprečavanje korupcije iznela je preporuku za razrešenje sa ove javne funkcije.


Agencija je utvrdila da je Popović 2017. i u više navrata tokom 2018. godine, omogućio zaradu u iznosu od preko 160 hiljada dinara, preduzetničkoj radnji supruge predsednika Upravnog odbora Kulturnog centra, Dragana Markovića.
Prema navodima iz rešenja Agencije za sprečavanje korupcije, Popović nije obavesitio Agenciju o sukobu interesa koji je u konkretnoj situaciji imao.


Za vreme obavljanja direktorske funkcije, Dušan Popović je za usluge Kulturnom centru, PR Zanatsko ugostiteljskoj radnji Kragujevac “Lenka Marković”, isplatio četiri računa u ukupnom iznosu od 166.820 dinara.


Izjašnjavajući se na optužbe, Popović je u odgovoru Agenciji naveo da je po njegovom nalogu u Kulutrnom centru bila formirana tročlana komisjia, koja se bavila razmatranjem pristiglih ponuda, a da ni on, kao ni članovi komisije nisu bili upoznati sa bilo kakvom rodbinskom povezanošću predsednika Upravnog odbora i jednog od ponuđača. Naveo je i da je u aprilu 2019. od predsednika Opštine sazano za taj problem, te da je ubrzo pokrenut postupak za razrešenje Dragana Markovića sa mesta predsednika Upravnog odbora.


Dragan Marković je u međuvremenu razrešen, ali je Agencija u zaključku predloga navela da su se prilikom odlučivanja mere koju bi trebalo izreći Popoviću, rukovodili da je radnja ponovljena više puta. Odnosno da je Dušan Popović sebe više puta doveo u sukob interersa čije se posledice ne mogu otkloniti, te da sama opomena ne bi imala svrhu.

Tagovi:

1 thought on “Agencija za sprečavanje korupcije: Smeniti direktora Kulturnog centra Batočina

  1. Ovo je obracun unutar SNS-a Batocina. Dule je jedini podržavao i drugi Batočinski folklor, davao im salu za probu tako je upao u paket sa Markovićem a još zna gde su nestale nošnje i smetao za neke mutne radnje što je nažalost dovoljno da se
    Zdravko i ostali obračunaju i sa njim !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.