Akademik Ivan Gutman je među vodećim svetskim matematičarima i najuticajnijim naučnicima u 2023. godini

Društvo

Međunarodna on line platforma Research.com objavljuje godišnje rang liste najboljih naučnika u različitim oblastima, na osnovu korišćenja različitih bibliometrijskih izvora i indikatora, kojima se meri doprinos naučnika datoj naučnoj disciplini, njihova naučna priznanja i dostignuća. Cilj ovog rangiranja je da pruži akademskoj zajednici informacije o najuticajnijim istraživačima i njihovom naučnom doprinosu.

U proces rangiranja u 2023. godini bilo je uključeno više od 6200 naučnika.

Na osnovu svojih naučnoistraživačkih rezultata u oblasti matematike, akademik Ivan Gutman zauzeo je 57. mesto u svetu i 1. mesto u Srbiji. Lista najbolje rangiranih srpskih matematičara, na osnovu citiranosti njihovih radova, nalazi se na linku: https://research.com/scientists-rankings/mathematics/rs.

Takođe, platforma Research.com akademiku Ivanu Gutmanu dodelila je specijalno priznanje – proglašen je liderom u matematici za 2023. godinu.

Ovo aktuelno priznanje jedno je u nizu naučnih uspeha akademika Ivana Gutmana i ujedno je veliko priznanje za Univerzitet u Kragujevcu i nacionalnu akademsku zajednicu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.