Akcija prikuplјanja i reciklaže baterije i sijalica

Društvo

U sredu, 10. avgusta u periodu od 11 do 13 sati na platou ispred zgrade Gradske uprave, u okviru projekta Povećanje stope reciklaže za baterije i sijalice, građani će moći da iskorišćene baterije i sijalice bezbedno uklone iz svog domaćinstva. Predajom tog opasnog otpada na promotivnom  štandu ispred Gradske uprave, Kragujevčani će dobiti simbolične nagrade uz kreativne i edukativne sadržaje.

Cilј akcije je širenje svesti o značaju reciklaže baterija i sijalica i njihovog negativnog dejstva, ukoliko se odlažu zajedno sa komunalnim otpadom i završe na deponijama.

U okviru projekta „Povećanje stope reciklaže baterija i sijalica, tokom prošle godine u Kragujevcu su postavlјene posude za bezbedno odlaganje ove vrste otpada na sedam lokacija i to u zgradi Gradske uprave, zgradi Gradske poreske uprave, u Javno stambenom preduzeću Kragujevac na naplatnim mestima u Domu samoupravlјača, na Aerodromu, u Ulici Ljubiše Bogdanovića, Stojana Protića i u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Kragujevac.

Projekat sprovodeNALED i Nemačka razvojna saradnja, u partnerstvu sa kompanijama Božić i sinovi, E-reciklaža i Udruženjem reciklera Srbije, a grad Kragujevac je prva pilot lokalna samouprava koja se priklјučila projektu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.