Akcije solidarnosti povodom prinudnih iseljenja i Isidora Stanišić u „kvArtu” – Dupli program SKC-a

Društvo Kultura

Večeras (sreda, 16. jun) u 20 sati na Letnjoj sceni SKC-a biće predstavljen zbornika „Ovo svakome može da se desi” o građanskom aktivizmu

Zbornik tekstova „Ovo svakome može da se desi” sa podnaslovom „Iskustvo borbe protiv prinudnih iseljenja” predstavlja objedinjeno iskustvo građanki i građana koji su se angažovali u akcijama solidarnosti povodom prinudnih iseljenja.

Da li su ta izvršenja zapravo u skladu sa Zakonom? Zašto se nepravde prema običnim ljudima dešavaju i šta se može učiniti povodom toga jesu neka od pitanja na koje su pokušali da daju odgovore autorke i autori tekstova u ovom zborniku: Ana Vilenica, Aleksa Petković, Ana Krstić, Ivan Zlatić, Danilo Jovanović, Mina Milošević i Ivana Anđelković.

Takođe večeras ali u 21 sat u standardnom terminu za format „kvArt” SKC-a na RTK biće prikazana epizoda „Savremena igra kao prostor za revoluciju” sa Isidorom Stanišić.

Gošća nove emisije u serijalu SKC „kvArt” ovoga puta je Isidora Stanišić, jedna od najeminentnijih izvođača, koreografa i pedagoga savremene igre kod nas.

Sa Isidorom su autori iz našeg Studenstskog kulturnog centra razgovarali o poziciji savremene igre na kulturnoj i umetničkoj sceni Srbije, o ulozi Bitef dens kompanije u negovanju i afirmisanju ove scenske umetnosti, kao i o plesnim predstavama i performansima koji nose koreografski potpis Isidore Stanišić.

Isidora je na sceni umetničke igre već 25 godina, i danas svoje umetničko iskustvo i široko stečeno obrazovanje prenosi mladim ljudima, prvenstveno na Odseku za savremenu igru u Baletskoj školi Lujo Davičo i u Bitef dens kompaniji. Dvostruki je dobitnik prestižne nagrade Dimitrije Parlić, koju svake godine dodeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije za doprinos umetničkoj igri u našoj zemlji.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.