Aktivisti desnice sa dva kombija i privatnim automobilima krenuli na protest u Beograd

Politika

Ispred Hale jezero odakle je trebalo da krenu stranke desnice na skup u Beograd, na „veliko nacionalno okupljanje SRBIJA PAMTI, BRANI, NE DAˮ, bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, sada ispred POKSA, i Slađana Radisavljević ispred Novog DSS-a i još par aktivista krenuli su sa dva kombija.

Oni tvrde da su im autobusi, koje su ranije rezervisali, danas otkazali u 13 sati. Takođe, rekli su da će pokušati da sopstvenim automobilima dođu do Beograda i podrže skup.

  • Šta možemo da očekujemo kada su nam otkazani svi autobusi, mi sada gledamo kako možemo da se organizujemo da odemo automobilima, nama iz DSS-a autoprevoznik je otkazao u jedan sat. Mi smo očekivali da nas iz DSS-a bude pedesetak. Organizatori u Kragujevcu su sve četiri stranke, držali smo sastanke, zajedno delujemo, držali smo zajedničke štandove, jutros je ceo Kragujevac oblepljen onim skaradnim slikama, prevoznici su otkazali, u stvari obišli su ih predstavnici policije i državne bezbednosti i otkazali. Ništa ne znam šta mogu da očekujem, videćemo, rekla je Slađana Radisavljević.

Jedan od aktivista rekao je da prvenstveno žele ovim skupom da obeleže dan sećanja na pogrom Srba na Kosovu i Metohiji 2004. godine.

Kragujevac je danas, kao i mnogi drugi gradovi u Srbiji, bio oblepljen plakatima protiv političara desnice. https://www.glassumadije.rs/i-kragujevac-oblepljen-plakatima-protiv-politicara-desnice/

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.